kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Sakız muhallebili incir tatlısı
MALZEMELER
*
16 adet incir
* 1 su bardağı süt (ılık)
* 100 gr. ceviz (ikiye ayrılmış)
* 1 kg. süt
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket damla sakızı (dövülmüş)
* 1 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış)
* 1/2 su bardağı şeker
* 5 çorba kaşığı su
İncirleri bir su bardağı ılık sütte 10 dakika haşlayın. Saplarını koparmadan hemen yanından parmağınızla ufak birer delik açın ve incirlerin içine ikişer adet ceviz koyun. Un, nişasta ve şekeri karıştırın, yarım su bardağı süt ile açın, kalan süte yavaş yavaş ve karıştırarak katıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Damla sakızı ve yumurta sarısını muhallebiye ilave edip, robotta 5 dakika çırpın, servis kabına boşaltın. Üzerine hazırladığınız incirleri yerleştirin ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Kısa kenarlı ve kalın dipli bir tavaya yarım bardak şekeri koyup, ortasına suyu ilave edin. Çok kısık ateşte şeker kendi kendine eriyip, kahverengi oluncaya kadar tavayı arada bir hafifçe sallayarak karamel yapın. İncirli muhallebinin üzerine gezdirip servis yapın.

Sebzeli bohça
MALZEMELER
*
2 adet yufka
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan
* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet kabak
* 500 gr. ıspanak
* 4 dilim pastırma
* 1 su bardağı kaşar peyniri
* 2 kahve fincanı su
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 adet yumurta sarısı
* Karabiber
* Tuz
Yağı kızdırıp, soğanları pembeleştirin. Havuç ve kabakları katıp, 2-3 dakika soteleyin, ıspanakları ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Pastırma, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Soğuduktan sonra kaşar peynirini katıp, karıştırın. İki kahve fincanı su ve bir kahve fincanı zeytinyağını çırpın. Yufkayı yayıp, üzerine yağlı su gezdirdikten sonra iki kenarını ortada birleştirin. Katlanan kısımların üzerine bir kaşık yağlı sudan sürüp, diğer iki kenarını da ortada birleştirin ve yufkayı 4'e bölün. Yufkaların ortasına hazırlanan sebzeli malzemeden koyun. Yufkanın uçlarını bohça gibi kapatıp, ek yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Elma soslu börek
MALZEMELER
*
2 adet yufka
* 1 adet piliç göğüs (haşlanmış, iri kuşbaşı doğranmış)
* 1 adet domates
* 2 adet havuç (rendelenmiş)
* 1 adet pırasa (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 su bardağı galeta unu
* 2 adet ekşi elma (küçük küp doğranmış)
* 1 çorba kaşığı karanfil
* 2 adet defne yaprağı
* Tuz
Domates, havuç ve pırasaları kendi suyu ile karıştırarak soteleyin. Piliç eti, salça, yumurta beyazı, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın. Yufkaları ayrı ayrı sekizer parçaya bölün. Yufkaların üzerine birer çorba kaşığı hazırlanan malzemeden koyup, sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 25 dakika pişirin. Elma, karanfil ve defne yaprağını karıştırıp, 5 dakika pişirin. Börekleri elma sosu ile birlikte servis yapın.