kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

25 YTL'ye ''kitabınız'' olabilir

Yeni Haber
Adana'da bir fotoğraf stüdyosu, baskıya gelen fotoğrafları kitap halinde müşterisine sunuyor. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bu uygulamaya ilginin büyük olduğu belirtildi.

Fotoğrafçılık sütüdyosunun sorumlusu Demir Dağcı, Almanya'daki bir fuarda gördükleri foto-kitap cihazını çok beğendiklerini ifade ederek, Türkiye'de cihazı ilk alan firma olduklarını kaydetti.

Dağcı, dünyada da yeni olan foto-kitap uygulamasında, tab edilen fotoğrafların, özel bir fotoğraf baskı cihazıyla kitap haline getirildiğini, yaklaşık 40 fotoğrafın yerleştirilebildiği kitabın kapağının da istenilen şekilde hazırlanıp, yazılar yazılabildiğini kaydetti.

Foto-kitabın özellikle doğum günü, nişan ve evlilik, mezuniyet töreni ya da tatil fotoğrafı gibi özel anıların saklanması için ideal olduğunu anlatan Dağcı, foto-kitapla amatör fotoğrafların daha profesyonel ve estetik şekide sunumunun yapılabildiğini ve derli toplu şekilde bir arada durduğunu, kitabın kapağının da duygusal ya da esprili şekilde hazırlanabildiğini kaydetti.

Kitabın, en küçük fotoğraf kartı boyundan, yaklaşık 40 santimlik boya kadar 4 farklı ebatta hazırlanabildiğini söyleyen Dağlı, şöyle devam etti:

''Foto-kitap, ucuz maliyetiyle de fotoğraf meraklılarının ilgisini çekiyor. Yaklaşık 36 pozluk tab 19 YTL iken, küçük boy foto-kitap 25 YTL, büyük boy ise 30 YTL. Fiyat farkı az olunca, mağazamıza gelen müşteriler foto-kitaba büyük ilgi gösteriyor. Müşterilerin yaklaşık yüzde 40'ı fotoğraflarının bu şekilde tab edilmesini istiyor.''Dağcı, foto-kitap ile ''fotoğraf albümlerinin pabucunun dama atıldığını'' da sözlerine ekledi.

(AA)