kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Halk ne diyor?

Tüm dünya, küresel ısınmanın en büyük nedeni olan plastik hammaddeli poşet tüketimini azaltmaya çalışıyor. Türkiye'de ise poşet kullanımını sınırlama çalışmaları müşteri direnci yüzünden sonuç vermiyor...
Plastik poşetler yasaklansın marketler tüketiciyi uyarsın
GÜLHAN ÇABUK:
Yabancı ülkelerde büyük kese kağıtları kullanılıyor ama orada herkes toplu alışverişine arabayla gidiyor. Biz neyle taşıyacağız? Madem öyle marketlerde file dağıtılsın. Bize doğru bir alternatif sundular da yapmadık mı?

SİBEL ÖZTÜRK: Haberi okuyana kadar büyük marketlerde 1 YTL'ye satılan doğa dostu poşetlerden haberim yoktu. Marketlerde hiçbir satıcı bizi bu konuda uyarmadı. Bu hizmet halka duyurulmalı. 1 YTL hayat kurtarmaya aday bir adımdır.

ALİ DİKEÇ: Mecburiyet getirilsin; büyük marketler doğa dostu poşetler versin vatandaşa. O kadar kazanıyorlar, doğayı da düşünsünler ve bize örnek olsunlar. Çünkü bu poşetler 1 YTL'ye satılırsa o kadar kolay yaygınlaşmaz.

YÜCEL AKSAKAL: Çevre konusunda ciddi yasalar çıkarılıp uygulanmazsa sonumuz çölde yaşamak olacak.

ENES USTA: Müşteriler bu konuda çok cahil. Poşetsiz bir şey taşımayı çok ayıp bir şey zannediyorlar. Müşteriye poşet vermekte isteksiz olursan seni cimri zannediyorlar. Oysa ben çevreciyim!

TURHAN ÖZBÜTEV: Bu toplum poşet kullanmamayı zor öğrenir. Bunun için camilerde bile vaaz verilmeli.

ZEHRA SELÇUK: Halkı aydınlatma isteği en başta marketlerde olmalı.

NURHAYAT YOLOĞLU: Bizde bırakın naylon poşetten vazgeçmeyi; kızların çeyiz sandığı için birer tane de 'naylon poşet koyma torbası' hazırlanıyor!

NUREDDİN VURGUN: İşte bu kampanya alkışlanır. İnsanlar bu konuda aydınlatılmalı ve bu kampanya sonuç alıncaya kadar sürmeli.

ABİDİN FIRAT: Meclis derhal yasa çıkararak plastik poşet kullanımını yasaklamalı.

ALİ KEMAL KÜÇÜKKURT: İnsanoğlunun kendi kendine ettiğini kimse etmezmiş. Öylesine duyarsız bir toplum olduk...

NEŞET İZBİLİR: Acilen naylon poşetlerin kullanımdan kaldırın.