kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında Beşiktaş yankıları

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'e 1-0'lık Konyaspor galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Kasımpaşa'yı İbrahim Toraman ve Ricardinho'nun golleriyle 2-1 yenerek, ligde puanını 6'ya yükseltti. Maçla ilgili spor yazarlarının yorumları şöyle;

KAZIM KANAT:TORAMAN VE ÖN DİREK! (SABAH)


Şunu anladım ki; Ertuğrul Sağlam, dersine iyi çalışan bir strateji uzmanı. Oyuncu değişikliğinde alışılmış ve kalıplaşmış sistemi hemen değiştiriyor. Bunun adı kendine ve ekibine güven! Bakalım Sağlam neler yaptı, neler oldu?

1- Tek ön libero (Cisse), tek oyun kurucu (Rico Paşa) ve tek santrforla (Nobre) oynayarak, 'Omurgayı tek hat üstünde" kurdu. (Beşiktaş'ın hücum kalitesi düştü)

2- Orta alanın iki çizgisini iki çaylak oyuncuya (Serdar Özkan-Aydın Karabulut) bıraktı. Özkan ve Karabulut her hücumda içeri girip pozisyon yarattılar. Ayrıca bu yaratıcı düşünce ile de her hücumda iki bekin (Kurtuluş-Tello) koşu yolunu açtılar. (Bu doğru bir yorumdu)

3- Maçın kilit oyuncusu Burak Yılmaz'dı. Akın ve Delgado'nun görevini üstlendi. Dahası hücuma çıkarak Nobre'ye destek verdi. (Tek kelime; hayal kırıklığı)

4- Zürih maçında taktiksel hata yapan Koray Avcı ve Hakan Arıkan'ı oynatmayarak cezalandırdı. (Beşiktaş cezalandırıldı!..)

5- Aydın Karabulut'u ilk 11'de, Batuhan Karadeniz'i ise kurtarıcı olarak sahaya sürdü. Bunun adı gençlerin önünü açmaktı. (Bu büyük risktir!..)


AHMET ÇAKAR:DİSİPLİNİN ÖNEMİ (SABAH)

Oyunu çözebilecek, tek başına maçı kurtarabilecek fazla oyuncusu da yok. Belki biraz Ricardinho. Ama takımda kaytaran, koşmayan, 'Ben kralım' diyen hiçbir oyuncu da yok. Beşiktaş dün gece kazandıysa bu özelliğinden dolayı kazandı.

Beşiktaş'ın, bu kadro ve oyuncu yapısıyla tek santrfor oynaması hep sıkıntı yaratacak. Çünkü Beşiktaş'ın rakiplerine göre en üstün tarafı kanatlar ve bu kanatlardan gelen ortalar. Rakip savunma, böyle durumlarda -dün geceki gibi- Nobre'yi kontrol ettiğinde Kartal fazla etkili olamıyor.

FATİH DOĞAN:HOŞ GELDİN KASIMPAŞA (FOTOMAÇ)

İkinci yarı yaptığı değişiklikler ve aldığı risklerle Ertuğrul Sağlam ve oyuncuları gemisini kurtaran kaptan İbrahim Toroman ve Ricardinho'nun golleriyle 2-1'e ulaştı. Oyunun hakkı Beşiktaş'ın kazanmasıydı.

Kasımpaşa'ya hoş geldin diyoruz. Ayrıca dünkü maç siyah-beyazlı takıma bir şeyi daha gösterdi. Kapanan takımları açmak konusunda Beşiktaş'ın çözülmesi gereken sıkıntıları var.

TURGAY DEMİR: RİCO VE İBO (FOTOMAÇ)

İkinci yarıda da Beşiktaş oyunu istediği gibi yönlendirip yüklenirken, Kasımpaşa tek forveti Tehoue ile kontratakları zorluyordu. Ertuğrul hoca hücümda etkinliğini artırmak için Aydınİbrahim Akın değişikliğini yaptı. Serdar Özkan da ilk yarıda yapmadığını yapıp içeri kat edince ataklar daha etkili hale geldi. Bunda Batuhan'ın girmesiyle çift santrfora dönülmesinin payı büyüktü.

Abluka altındaki Kasımpaşa kalesinde duvarı delen Konya maçındaki gibi Toraman oldu. Beşiktaş'ın son yıllardaki en istikrarlı oyuncusu, forvetteki arkadaşlarına da golün nasıl atılacağını gösteriyordu!.. Golden sonra Beşiktaş yüklendi, Kasımpaşa direnmeye çalıştı. Bu direnç son 20 dakikada oyuna ağırlığını koyan Rico Paşa'nın golüne kadar sürdü ve Beşiktaş kolay görünen maçı zor da olsa kazandı.

İLKER ATEŞ: KURTULUŞ GECESİ (FOTOMAÇ)

Mosyö Tigana, Serdar Kurtuluş'u geçen sezon gerçek mevki olan sağ bekte hiç oynatmadığı için ben, Beşiktaş'ın bu maratona sağ beksiz çıkacağını sanıyordum. Yanıldığımı bir kez daha itiraf ediyorum ama suç benim değil Tigana'nın. Beşiktaş'a dün gece bu maçı Serdar Kurtuluş kazandırdı ve kurtuluş gecesine imzasını attı.

Yeni Beşiktaş'ın mesajı şu: "Hiçbir şey beni pes ettiremez." Beşiktaş, devrenin sonlarına şok bir gol yedi ama bunu kafaya hiç takmadı. Son saniyede olsa bile bu maçı kazanacağını dostuna düşmanına ilan etti ve kazandı.

İSMAİL ER:BİTKİN VE ÇARESİZ (HÜRRİYET)

BEŞİKTAŞ Kulübünü yönetenlerde mi, yoksa yönetenlerin yetki verdiği teknik direktörlerde mi sorun var. Türkiye'de bence teknik direktörler, yerli yada yabancı fark etmiyor, kendilerini yönetenleri çok iyi kullanıyorlar.

Takımın değerlerini hiçe sayarak, milyon dolarlık zararlara yol açıyorlar. Onursal Başkan Süleyman Seba'dan Serdar Bilgili ve Yıldırım Demirören'e kadar tüm yönetimler göreve getirdikleri teknik direktörlerin bir dediğini iki etmediler. Özellikle Demirören yönetimi, göreve getirdiği tüm teknik adamların istediğini takıma kazandırdı. Teknik adamlar Beşiktaş'ın yarışmacı takım olduğunu unutup deneme tahtası haline getirdiler.

Türkiye'de ilk üç teknik adamdan biri olan Ertuğrul Sağlam, Süper lig ve Avrupa Kupalarında her maça değişik kadro çıkartırken, herhalde oyuncularını tanımadığı için her karşılaşmada değişiklikler serisini sürdürüyor. İzlediğim antrenmanlarda ise futbolcuları hala yüksek tempolu koşturuyor.

KORKUT GÖZE:DELGADO NEREDE (HÜRRİYET)

BEŞİKTAŞ, düşük tempo oynadığı dakikalarda tüm etkinliğini yitiriyor. Gerçek kimliğinden uzaklaşıyor, uyuşuk ve gereksiz bir yan pas trafiğinde boşuna zaman kaybediyor.

Kazanmasına rağmen Beşiktaş'ın oynadığı oyunu hiç beğenmedim. Stattan ayrılırken, bir konu kafamı kurcaladı. Sevgili dostum Güven Taner yanıma yaklaştı ve şunları söyledi, "Bu stat olimpiyat için yapıldı, futbol oynamak için değil. Bu stada ne futbolcu, ne seyirci ne de biz yazarlar konsantre olabiliyoruz."

ATIF KEÇECİ:BEŞİKTAŞ'IN FUTBOLU DOYURMUYOR (ZAMAN)

Mağlup duruma düşüş Siyah-Beyazlı takımı gayrete getirir düşüncemiz ikinci yarının başladığı dakikalarda gelen ataklarda gerçeğe dönüşüyordu. Formsuz Burak yerini Batuhan'a bırakmıştı. Sonrasında bir başka aksayan isim Aydın yerini İbrahim Akın'a bıraktı.

Değişiklikler oyunun hakimiyetinin Beşiktaş'a geçmesini sağlayan verimlilik taşıyordu.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 2 2 0 0 5 0 6
2 Ankaragücü 2 2 0 0 5 3 6
3 Beşiktaş 2 2 0 0 3 1 6
Tümünü göster...
4 Kayseri 2 1 1 0 4 2 4
5 Trabzon 1 1 0 0 2 0 3
6 G.Birliği 2 1 0 1 3 2 3
7 Gaziantep 2 1 0 1 3 2 3
8 İ.B.B. Spor 2 1 0 1 3 2 3
9 Sivas 1 1 0 0 2 1 3
10 V.Manisa 2 1 0 1 3 4 3
11 Fenerbahçe 2 1 0 1 2 3 3
12 G.B. Oftaş 2 1 0 1 2 3 3
13 Denizli 2 0 1 1 2 3 1
14 Konya 2 0 1 1 1 2 1
15 Bursa 2 0 1 1 0 1 1
16 Ankaraspor 2 0 0 2 2 4 0
17 Kasımpaşa 2 0 0 2 1 4 0
18 Ç.Rize 2 0 0 2 0 6 0
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.B. Oftaş 0  
  Trabzon 2  
 Fenerbahçe 2  
  Gaziantep 1  
 Bursa 0  
  Galatasaray 1  
 V.Manisa 2  
  Ankaraspor 1  
 Konya 1  
  Kayseri 1  
 Sivas 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Ç.Rize 0  
  G.Birliği 2  
 Ankaragücü 3  
  Denizli 2  
 Kasımpaşa 1  
  Beşiktaş 2  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe Sivas Cumartesi 18:45  
 G.Birliği Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor G.B. Oftaş Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Beşiktaş Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ç.Rize Pazar 18:45  
 Denizli V.Manisa Pazar 21:00  
 Ankaraspor Konya Pazar 21:00  
 Kayseri Kasımpaşa Pazar 21:00  
 Galatasaray Ankaragücü Pazar 21:45