kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında G.Saray yorumları

Özge AYDIN / SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Galatasaray, dün zor da olsa Bursaspor deplasmanından Ümit Karan'ın golüyle 3 puan almayı başardı. Lincoln ve Linderoth'suz sahaya çıkan Sarı- kırmızılılar zaman zaman sıkıntı yaşadı. Basında çıkan yorumlar şöyle;

LEVENT TÜZEMEN: ON DAKİKA YETTİ (SABAH)

Cimbom, Lincoln ve Linderoth'suz ayrıcalıklı bir takım olamıyor, "Eski tas eski hamam" oluyor; en önemlisi gol yollarında tıkanıklık yaşıyor.
Kalli bir röportajında "Sistemler takımı oluşturur, teknik adamlar da bunları mükemmel hale getirmek için uğraşır.

Bir takımda başarı getiren sistemin bir başka takımda başarılı olacağının geçerliliği yoktur. Bir orkestra şefi olarak her orkestrayı farklı biçimde yönetmek gerekir" demişti. Galatasaray orkestrasının son iki maçta çatlak sesler çıkardığına tanık oluyor, henüz uyumlu bir sistem oturmadığını görüyoruz.

Bursa deplasmanı Galatasaray için Koprinica maçının kopyasıydı. İlk yarı dağınık, uyumsuz, pas isabeti olmayan, pres yapmayan, kanatları kullanamayan, yine yüzde yüz iki gol fırsatını harcayan bir Galatasaray vardı.

ÖMER ÜRÜNDÜL: ÇOK ÖNEMLİ 3 PUAN (SABAH)

G.Saray'ın dünkü takım tertibi hemen hemen defans bloğu hariç geçen seneki gibiydi. Hakan Şükür ile Ümit Karan çift santrfor oynadılar. Orta sahadaki tek farklılık Arda'nın kenarda değil Lincoln'ün formatında görev almasıydı. Rakibin çok fazla net pozisyon bulmasının en önemli nedeni defans bloğundaki hatalardı. Servet ile Song arasında yeterli uyum yok. Uğur ilk defa görev aldı genede elinden geleni fazlasıyla yaptı. Golün de hazırlayıcısıydı. Volkan Yaman'ın ise kanat savunucu özelliği zayıf. Zaman zaman kaleci Orkun'un da hatalar yapmasıyla G.Saray maçın belli bölümlerinde zor anlar yaşadı.

Bursaspor iyi mücadele etti. Bülent Korkmaz oyun felsefesini yeni takımına da kısa sürede kabul ettirmiş. Hem mücadele ediyorlar hem de toplu hücum toplu savunma yapıyorlar. Ancak o kadar çok gol kaçırdılar ki, yenilgi kaçınılmaz oldu.

AZİZ ÜSTEL: ZAR ZOR (FOTOMAÇ)

Mehmet Topal ve Barış oyuna girinceye kadar orta saha Bursa'nın kontrolündeydi. Kalli'nin bunu daha erken görüp değişiklikler yapması, hatta Mehmet Güven'in yerine belki de Barış'la başlaması gerekirdi. Serkan büyük bir yetenek ve gol şansı da çok yüksek. "Onu takıma daha erken almak gerekmez mi?" sorusu bütün G.Saraylıların aklındaydı. Kalli'nin Almanya'dan getirdiği Bouzid diye bir oyuncu var. Bu futbolcu niye oynamaz? Daha doğrusu niye alındı? Eğer ilk 11'de hemen oynayacak bir yabancı almıyorsanız verilen onca paraya yazık.

Lincoln ve Linderoth'un olmadığı ve yabancı santrfor transferinin umutla beklendiği böyle bir günde üç puan almak G.Saray için büyük kazanç. Bursaspor biraz şanslı olsaydı maçı en az iki farklı kazanabilirdi.

AYHAN AKBİN: SAĞOLASIN TUM (FOTOMAÇ)

Lincoln oynamayınca Galatasaray bütün maçları içeride ve dışarda bu şekilde oynayacak. Yani rakibine gol pozisyonu verecek, kendisi de girecek. Ve o gün hangi taraf şanslıysa maçı o kazanacak. Yani söylenildiği gibi ya da sanıldığı gibi Galatasaray şampiyonluğun bir numaralı adayı değil. Ve eğer transfer yapılmazsa bu işin sonunu da çok parlak görmüyorum.

Volkan için 'iyi frikikçi' diyorlar. Tamam topa iyi vuruyor ama attığı iki frikik golünde de tamamen kaleci hataları var. Benim bildiğim, barajın üstünden veya baraj tarafından gol yapıldığında ''frikik ustası'' denilebilir.

ZAFER ERTEM: ŞANSLI ASLAN (FOTOMAÇ)

Lincoln ve Linderoth'un Koprivnica sonrası Bursa maçında da forma giyememesi, G.Saray için ciddi dezavantajdı. Feldkamp'a yine mevcut kadro ile yetinmek kaldı. Ben Alman'ın bu kadroyu Bursa önünde iyi değerlendirdiğini sanmıyorum.

Feldkamp'ın hazırlık kampının iki yıldızı Serkan ve Barış'ı 11'de sahaya sürmemesi ilginç. Feldkamp iki yetenekli genci, ihtiyaç dakikalarında kulübede oturtma lüksünü niye gösterir acaba?

KANAT ATKAYA: YENEMEZ DİYORDUM (HÜRRİYET)

HAKEM düdüğünü çalmadan önce, Galatasaray'ın Bursa deplasmanından üç puan alarak döneceğini düşünenlerin sayısı epeyce azdı.

Hadisenin giderek dokunulmasına izin verilmeyen, kıymetli aile yadigı gibi algılamaya başladığım Lincoln-Linderoth iklisinin eksikliğiyle alakası yok, onu da baştan söyleyeyim...

Madde madde sıralayayım, kolay olsun:

a) Galatasaray, Avrupa'da maç kazandıktan sonra lig maçına çıkıyor. Tarihe bakınız...

b) Bu maç Bursa deplasmanı. Lucescu'lu Galatasaray'ın Avrupa maçı sonrası yaşadığı Bursa faciasına bakınız.

c) Bursa'nın başında Bülent Korkmaz var. Galatasaray'ın Bülent Korkmaz karşısındaki karnesine bakınız...

Rakibin deplasman 'titrekliği'ni gayet iyi bilen Bülent Korkmaz'ın "Yüklenin, kırılmasa bile esner" talimatıyla sahaya çıkan yeşil-beyazlılar, karşılarında paniklemeyen ve kendi oyunun inatla dayatan bir ekip buldu.

İLHAN SÖYLER: BİZ VE BEN (HÜRRİYET)

Bülent Korkmaz oyuncularına öyle bir oksijen ve güç yüklemişti ki, Galatasaray'ın hucum adamlarına, orta sahada top gezdirmelerine engel oldular. Dahası defansın mücadelesini de silip attılar.

Feldkamp, bütün aksaklığı ilk yarıda gördü. Ancak değişikliğe gitmedi. Gitmedi çünkü sadece bir bölge değil tüm takım sorunluydu. Takım soyunma odasına gidene kadar bekledi.Bursa oyuna hakimdi. Yani suyu akıtan taraftı. Dolayısıyla, testiyi de dolduracaktı. Yeşil beyazlılar her taraftan akıyor ama testiyi dolduramıyordu. Futbolun en önemli kuralını, "Hayal kurmayı ve yardımlaşmayı" Bülent Korkmaz onlara öğretmişti. Onlar için sahada, "Ben" değil, "Biz" vardı.

AHMET ÇAKIR: ÜÇ PUAN HARİKA, KALEDE ALARM VAR (ZAMAN)

Sarı-Kırmızılı takım zorlu Bursaspor deplasmanında "işte bu Kalli'nin takımı" denecek bir performansla üç puanı kapıp döndü. Galatasaray, Bursa'da sadece üç puan almakla kalmadı, bu sezonun şampiyonluk oranlarını da daha şimdiden kendi lehine önemli ölçüde değiştirdi.

Sarı-Kırmızılı takımın müthiş mücadelesi ve saygı duyulacak bir alın teriyle kazandığı bu maçın en büyük arızası kaleci Orkun oldu. Çok rahat bir topu ıskalaması takımının ağır kayıplara uğrayacağı bir gole yol açıyordu. Onu Servet önledi. Bir başka pozisyonda yine Sarı-Kırmızılıların yüreklerini ağızlara getiren hata yaptı.

Bursaspor taş gibi bir takım. Geçen yılki kadrosunun üzerine önemli takviyeler yapmış, bu sezon ligde ses getireceği açık. Ancak maç kazanmak için gol atmak gerekiyor. Korkmaz ve talebeleri, bu gerçeği görebildiklerinde istediklerini alacaklar.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 2 2 0 0 5 0 6
2 Ankaragücü 2 2 0 0 5 3 6
3 Beşiktaş 2 2 0 0 3 1 6
Tümünü göster...
4 Kayseri 2 1 1 0 4 2 4
5 Trabzon 1 1 0 0 2 0 3
6 G.Birliği 2 1 0 1 3 2 3
7 Gaziantep 2 1 0 1 3 2 3
8 İ.B.B. Spor 2 1 0 1 3 2 3
9 Sivas 1 1 0 0 2 1 3
10 V.Manisa 2 1 0 1 3 4 3
11 Fenerbahçe 2 1 0 1 2 3 3
12 G.B. Oftaş 2 1 0 1 2 3 3
13 Denizli 2 0 1 1 2 3 1
14 Konya 2 0 1 1 1 2 1
15 Bursa 2 0 1 1 0 1 1
16 Ankaraspor 2 0 0 2 2 4 0
17 Kasımpaşa 2 0 0 2 1 4 0
18 Ç.Rize 2 0 0 2 0 6 0
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.B. Oftaş 0  
  Trabzon 2  
 Fenerbahçe 2  
  Gaziantep 1  
 Bursa 0  
  Galatasaray 1  
 V.Manisa 2  
  Ankaraspor 1  
 Konya 1  
  Kayseri 1  
 Sivas 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Ç.Rize 0  
  G.Birliği 2  
 Ankaragücü 3  
  Denizli 2  
 Kasımpaşa 1  
  Beşiktaş 2  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe Sivas Cumartesi 18:45  
 G.Birliği Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor G.B. Oftaş Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Beşiktaş Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ç.Rize Pazar 18:45  
 Denizli V.Manisa Pazar 21:00  
 Ankaraspor Konya Pazar 21:00  
 Kayseri Kasımpaşa Pazar 21:00  
 Galatasaray Ankaragücü Pazar 21:45