kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Siz de Müslümansınız zarar vermeyeceğiz'

Uçaktaki yolcular anlatıyor: Pilotlar uçağı terk edince klimalar durdu. Havasızlıktan ötürü fenalaşanlar oldu. Korsanlar İngilizce, Arapça ve Türkçe konuşuyordu..
* Mithat Körler (Sanatçı): "Çok korktuk. Hava korsanlarının El Kaide terör örgütünden bahsettiklerini duydum. Önce Suriye'ye indik zannettik. Telefonumda Antalya'da bulunduğumuzu görünce derin bir "oh" çektim. 1- 2 saat sonra havasızlık nedeniyle uçak durulmayacak hale geldi. Kadın ve çocukların indirileceği söylendi. Bu sırada diğer yolcular da arka kapıyı kırarak uçaktan atlamaya başladı. Ben ve diğer yolcular arka kapıdan, kanatlardan atladık."

* Kemal Taşyaran: "Uçak kalktıktan 20-25 dakika sona iki kişi kokpite yöneldi ve kokpitin kapısını kırmaya çalıştı. Ellerinde bomba olduğunu iddia eden iki kişi uçakta yolcuların paniği nedeniyle "Türkiye sizi yalnız bıraktı, ölüme terkettiler'' diye seslendi. Daha sonra yolcular arka kapıyı kırıp kaçtı ve uçağı terk ettik."

* Gülşen Günay: "Hava korsanlarından birisi sakallıydı. Kendi aralarında ve yolcularla Türkçe, Arapça ve İngilizce konuşuyorlardı. Önce hostesleri aşağıya atacaklarını ardından bombayı patlatacaklarını söylediler. Uçak inerken bir tehlike atlattık. İndikten sonra da uzun süre havasız kaldık"

'ATAMAZSAN, KAÇIRIRIZ'
* Hakkı Doğusoy:
"Müslüman olduğumuz için kimseye zarar vermek istemediklerini söylediler. Zaman zaman su servisi yaptılar."

* Zafer Şanlı: "Uçak iner inmez perdelerin kapatıldı. Çocuk ve kadınlar uçağın arka tarafına gönderildi. Korsanlar yolcuları sakinleştirerek, 'Biz de Müslümanız, size zarar vermeyeceğiz' dediler Daha sonra bir kargaşa yaşandı ve orta kapı ile arka kapı açıldı, yolcular da bu kapılardan atlayarak uçağı terk etti. Uçağı kaçıranlardan birinin elinde siyah bir bant vardı ve buna bir paket bağlıydı."

* Kenan Özer: "Ben arkadaydım. Korsan beni yanına çağırıp ingilizce 'otur' dedi. Bu sırada arkadaki yolcular kapıları açarak kaçmayı başardı. Uçakta iki korsan üç hostes ve ben kaldım. Bir ara lavaboya gitmek için izin istedim ve korsan 'git' dedi. O sırada kaçmayı düşündüm, ancak dışarda keskin nişancılar olduğunu söyledikleri için vurulmaktan korktum ve dışarı çıkmadım. Bir ara beni İstanbulspor'un sahibi Saffet Sancaklı ve Beşiktaş'ın menajeri Sinan Engin aradı. Hatta korsanlardan biri Saffet abiyle görüştü. Yabancı korsan, benim futbolcu olduğumu öğrenince bana 'Gol atmazsan seni yine kaçırırız' dedi."
Haberin fotoğrafları