kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uçak kaçırma krizini Gül merkezden bizzat yönetti

Kadir ERCAN ANKARA
İçişleri Bakanlığı'nda Osman Güneş Başkanlığı'nda kriz masası oluşturulmasının ardından, Abdullah Gül İçişleri'ne giderek koordinasyon merkezinde gelişmeleri takip edip, bilgi aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Uçak kaçırma krizini Gül merkezden bizzat yönetti
Yarın yapılacak Köşk seçimleri ilk tur oylaması öncesinde tüm gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, uçak kaçırılmasıyla başlayan krizi Başkent'ten bizzat yönetti. İstanbul'da bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan'a gün boyu bilgiler aktarılırken, Başbakan Yardımcısı Gül, KKTC'den kalkan uçağın kaçırılıp Antalya'ya indirilmesinin ardından sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı'na geldi. Gül, İçişleri Bakanlığı'nda Osman Güneş başkanlığında kriz masasında, gelişmeleri izledi ve talimatlar verdi. Gül, korsanlarla pazarlıkların tıkandığı ve güvenlik güçlerinin uçağa operasyon için hazırlıklarını tamamladığı dakikalarda, İçişleri Bakanı Güneş'e, "Kimseye zarar gelmesin. Bir kişinin bile burnu kanamadan bu olayı çözelim" uyarısında bulundu. Yakın çevresi, Gül'ün özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde en ufak bir tatsızlık yaşanmasını istemediğini vurguladı. Korsanların saat 13.00'te teslim olmalarının ardından Gül, Güneş ve kriz masasındaki bakanlık ekibi rahat bir nefes aldı. Krizi birlikte yürüttüğü ekibe teşekkür eden Gül, bakanlıktan açıklama yapmadan ayrılırken, kameraların karşısına İçişleri Bakanı Güneş geçti.

GÜL'E TEŞEKKÜR
Güneş, Abdullah Gül'e de özel olarak teşekkür etti ve "Bu esnada başta sayın Başbakanımız olmak üzere bizi yalnız bırakmayan, devamlı başımızda olan, bizleri destekleyen, bizlere yardımcı olan, talimatlarıyla yönlendiren Sayın Gül'e şükranlarımı sunuyorum'' dedi. Hava korsanlarıyla çeşitli adlar altında görüşmeler yapıldığını söyleyen Güneş, "Özel teknikler ve yöntemler kullanılmak suretiyle bu iş, kimsenin burnu kanamadan tatlıya bağlandı. Uçağın kaçırılma sinyalini aldığımız andan itibaren, her türlü ihtimali, en kötü senaryoyu düşünerek imkanlarımızı seferber ettik. Tedbirlerimizi ona göre aldık" dedi.
Haberin fotoğrafları