kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Emin Şirin için savcılıktan 2 günlük ek gözetim süresi alındığı öğrenildi.

Eski vekil Şirin'e Ümraniye gözaltısı

Kadir ERCAN ANKARA
Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski milletvekili Emin Şirin, Ümraniye soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, kaldığı Swiss Otel'de gözaltına alındı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Eski vekil Şirin'e Ümraniye gözaltısı
Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski İstanbul Milletvekili Emin Şirin, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, Ankara'da 518 nolu odasında kaldığı 5 yıldızlı Swiss Otel'de gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine harekete geçen Terörle Mücadele şubesi ekipleri, dün sabah Emin Şirin'in kaldığı Swiss Otel'e gitti. Şirin, polisleri karşısında görünce, "Ne hakla beni alıyorsunuz? Adam mı öldürdük" diye itiraz etti. Terörle Mücadele ekipleri ise, "İşte yakalama emri" diyerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yakalama emrini gösterdi. Şirin, "Ben savcıya kendim giderim" dedi ancak gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatının yerine getiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekip, 22. dönem milletvekili ve Genç Parti'den geçen dönem milletvekili adayı olan Emin Şirin'i doktor kontrolünden geçirdikten sonra sorgulanmak üzere İstanbul'a götürdü.

ÜMRANİYE SORGUSU
Şirin'in, Ümraniye'de ele geçirilen, eski asker Oktay Yıldırım'a ait 28 adet ordu el bombası ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Emin Şirin'in, bazı kişilerle yaptığı telefon görüşmelerinin mahkeme kararıyla dinlendiği, bu konuşmalarda geçen bazı ifadeleri ve irtibatlarını açıklamasının isteneceği öğrenildi. El bombalarının Cumhuriyet gazetesine atılan el bombaları ile aynı serideki envanter numaralarına sahip oldukları ortaya çıkmıştı.