kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BÖYLE TESLİM OLDULAR... Güvenlik güçleri bir araçla uçağı yanaştı. İki korsan da ellerini kaldırıp uçaktan inerken, polisin de (beyaz gömlekli) bu arada ellerini kaldırdığı görüldü. Daha sonra korsanlar gözaltına alındı.

Psikologlar karşıladı

* Saat 08.40'da Antalya Havalimanı'nda Vali Alaaddin Yüksel başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu ve hava korsanlarıyla görüşmelere başlandı.

* Uçaktan kaçan yolcular Antalya Havalimanındaki VIP salonunda hazırlanan özel bölümde, 8 psikolog ve sağlık ekipleri tarafından karşılandı. Yolculardan Ayşe Kamburoğlu, Nurşen Günay, Şifa Tunç, Gülcan Akar ve Mehmet Zaim, kaldırıldıkları hastanede tedavi oldu.

* Tedavileri tamamlanan yolcuların da aralarında bulunduğu biri bebek 123 yolcu, Atlasjet'in tahsis ettiği bir uçakla saat 15.50'de 7 mürettebat eşliğinde İstanbul'a götürüldü.

* Antalya Valisi Alaaddin Yüksel: "Korsanlar hiçbir istekte bulunmadı. Korsanlara uçağın kapısının arızalı olduğunu, bu yüzden uçak değiştirmeleri gerektiği söylendi. Böylece zaman kazandık. Arabulucu ve psikolog görevlendirildi. Korsanlarla görüşmeler sonucu yolcuları birer birer aldık."

* Atlasjet üst yöneticisi Tuncay Doğaner: "Öncelikle ülkemiz adına böyle bir durumun yinelenmemesini temenni eder, bu talihsiz olayı yaşayan tüm yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."