kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hükümet devrede, THY'de taraflar masaya oturuyor

Hükümet THY grevi için Devlet Bakanı Şahin, Çalışma Bakanı Başesgioğlu ve Maliye Bakanı Unakıtan'dan oluşan komisyon kurdu. Komisyon, tarafları yarın buluşturuyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hükümet devrede, THY'de taraflar masaya oturuyor
Bakanlar Kurulu, THY ve Hava-İş arasında toplu iş görüşmelerinde uzlaşma sağlanmayınca Bakanlar Kurulu olaya el koydu. Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyon, tarafları yarın bir araya getirecek. Bakanlar Kurulu toplantısında, THY'de yaşanan grev tartışmaları ile memurlara yapılacak toplu görüşmelerde izlenecek yöntemler ele alındı. THY'deki grev süreci ile ilgili olarak THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in de Bakanlar Kurulu'na grev süreci hakkında ayrıntılı sunum yaptı. Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Şahin, THY'de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde gelinen noktayı değerlendirmek üzere, kendisi, Başesgioğlu ile Unakıtan'dan oluşan bir komisyon oluşturulduğunu bildirdi.

DUYARLILIK İCAP EDİYORDU
Şahin, THY'nin Türk ekonomisi için hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Böylesine önemli bir kurumumuzda toplu sözleşme sürecinde bir anlaşma sağlanamamış olması tabii ki hükümetimizi ilgilendirmekte. Her ne kadar THY'nin yüzde 51'i özelleştirilmiş de olsa böylesine önemli kurumumuzun grev kararı almış olmasına rağmen daha ileriki safhalara gelmemesi konusunda duyarlılık göstermemiz icap ediyordu. Öğrendiğimize göre Hava İş yönetimi de yarın toplantı yapacakmış. İnşallah mutabakat sağlarız."

TARAFLARI DİNLEYECEĞİZ
Bakanlar Kurulu sonrası Şahin, Başesgioğlu ile Unakıtan, Başbakanlık Merkez Bina'da biraraya geldi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin ve THY Genel Müdürü Kotil'in de katıldığı toplantıda, tarafların yarın Çalışma Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde bir araya getirilmesi kararlaştırıldı. Hava- İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, çağrıyı Türkİş Başkanı Salih Kılıç'ın haber verdiğini ve yaptıkları değerlendirme sonucunda görüşmeye katılmaya karar verdiklerini bildirdi.