kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Trabzon yabancılaştı

Trabzonspor ve Trabzon'da yaşanan olaylara teşhisi yazarımız İskender Günen koydu: Trabzonspor, İstanbullu gibi olmaya; kendisine yabancılaşmaya başladı. Artık en küçük kıvılcımda sorunlar yaşanır..
Yeni sezondaki ilk Serbest Kürsü'de yazarlarımız Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen Trabzon'da yaşanan olayları irdeledi; takımların şampiyonluk şanslarını ve ligde neler olabileceğini masaya yatırdı.
* Editör: Yeni sezon hepimize hayırlı olsun. İlk dileklerinizi alarak başlayalım...
* Kazım Kanat: Trabzon'daki olayları bir kenara bırakırsak az da olsa centilmen bir seyirci ile karşılaştık. Sıcak nedeniyle futbol gece yarıları oynanmaya başladı. Lincoln hariç büyük transferlerin tamamı hayal kırıklığı yaşattı.
* Levent Tüzemen: Yöneticiler popülist ifadelerle kendilerinin bile inanmadıkları büyük hedefleri ortaya koyarak taraftarları bir mutluluk balonunun içine bindirdiler. Eğer bu beklentilere cevap veremezlerse Trabzon'da yaşadığımız olaylar İstanbul'a ve diğer kentlere de sıçrayacaktır. Futbolun kalitesinden önce seyircinin kalitesini artırabilmenin çalışması içinde olmalıyız.
* Gürcan Bilgiç: Tüm takımlar pozitif futbol oynamak için sahaya çıktılar. Yaptılar ya da yapamadılar ama niyetleri buydu. Geçen sezonki gibi büyüklerin çok puan kaybı yaşayacağı bir sezona giriyoruz. Teknik direktörlerin Türkleşmesi yeni bir çağın başlangıcını da işaret ediyor.
* İskender Günen: Hafta sonu İngiltere'den 4 maç izleme şansı buldum. Bütün seyrettiğim takımlar bıraktıkları yerden tekrar başladılar. Bizim takımlarda ise sezon başı olduğu için hâlâ bazı eksikliklerin bulunması normal karşılanıyor. Futbolun marka değerinin yükseltilmesi için mutlak tempolu ve mücadeleci oyun anlayışını geliştirmek bir zorunluluktur.

TRABZON MAZİSİNE İHANET EDİYOR

Gelelim Trabzon'a... Ziya Doğan oyuncu seçimleri oyun anlayışında sürekli değişkenlik gösteren bir teknik adam. Trabzonspor ilk yarıda sol taraf sanki mayınlı bölge gibi oradan hiçbir atak geliştirmedi. Çünkü Gökdeniz ideal bir kenar oyuncusu değil. Topla devamlı içeri giren ve ortayı sıkıştıran bir görüntüsü var. Yattara'nın ve de Ceyhun'un istenilen düzeyde olmaması zaten bireysel becerilere bağlı Trabzonspor'un golünü geciktirdi. Bulunan golden sonra ise Trabzonspor'daki paniği ve telaşı anlamak çok zor. Hakem Bülent Demirlek'in çok büyük hataları vardı. + 91'de gelişen olayları tasvip edebilmemiz mümkün değil. Yalnız Demirlek geçen sezon Galatasaray-Fenerbahçe maçında içeriye girdikten sonra neden tekrar dışarıya çıktı? Bu maçı ise tatil etti. Bunun adı olsa olsa ucuz kahramanlık olur.
* K.K:
Trabzon taraftarı o büyük mazisine ihanet ediyor. 23 yıldır şampiyon olamamanın getirdiği stres seyirciyi çılgına çevirdi. 40. yılını sokak yürüyüşüyle kutlayarak kulübü küçülten yönetim ve teknik ekip Trabzonsporlular'ı gerdi. Tel örgüler kalktığında "Kalkmasın; elektrik verilsin" demiştim. Bu espri gerçek oldu. Üzgünüm.
* L.T:
Trabzon'daki bu infial bir birikimin göstergesidir. Yönetimin vizyonsuzluğu teknik heyetin yetersizliği, futbolu iyi bilen Trabzon taraftarını psikolojik olarak bozmuştur. Bu kaybolan şuurun, kontrolden çıkışının bir göstergesidir. En doğru iş Trabzonspor, teknik heyetini değiştirmelidir; bilgili ve şöhretli bir teknik adam getirip tribünlerle sinerji yaratılmalıdır.
* G.B: Bu olayların tek nedeni şımarıklıktır. Bugüne kadar bu işi Trabzon'da yapanlar bırakın ceza almayı sokağa çıktıklarında kahraman muamelesi görüyorlar. Trabzon'un sahası kaç maç kapatılırsa kapatılsın bu işe girenlerin alacağı ceza daha önemlidir.
* Editör:
Sayın İskender Günen, Trabzon'da ve Trabzonspor'da neler oluyor?
* İ.G: Trabzon, İstanbul takımları gibi düşünmeye başladı. Kendisine yabancılaştı. Takımda yıldızların çok olmasının yanında sorumluluk bilincinin de bulunması gerektiğinin farkına varamadılar. Şu an Trabzonspor'un sıradanlaştığını görüyoruz. Trabzonspor taraftarının bu maçta bilinçli bir şekilde provakasyon yaptığını düşünmüyorum. Yapılan işin mantıkla ilgisi yok. Şehirde lumpenleşme üst düzeyde. Trabzonspor'u bir kimlik olarak gören lumpen kitleler en küçük başarısızlıkta bile takımlarına, teknik adamlarına ve gelen takımlara karşı acımasız olabiliyorlar. Yoksullaşmanın günden güne arttığı Trabzon'da bundan sonra en küçük kıvılcımda büyük sorunlar yaşanacağı düşüncesindeyim.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 1 1 0 0 4 0 3
2 Kayseri 1 1 0 0 3 1 3
3 Gaziantep 1 1 0 0 2 0 3
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 1 1 0 0 2 0 3
5 Ankaragücü 1 1 0 0 2 1 3
6 G.Birliği Oftaş 1 1 0 0 2 1 3
7 Beşiktaş 1 1 0 0 1 0 3
8 Bursa 1 0 1 0 0 0 1
9 Denizli 1 0 1 0 0 0 1
10 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
11 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
12 Ankaraspor 1 0 0 1 1 2 0
13 G.Birliği 1 0 0 1 1 2 0
14 Konya 1 0 0 1 0 1 0
15 V.Manisa 1 0 0 1 1 3 0
16 Fenerbahçe 1 0 0 1 0 2 0
17 Kasımpaşa 1 0 0 1 0 2 0
18 Ç.Rize 1 0 0 1 0 4 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor 2  
  Fenerbahçe 0  
 Ankaraspor 1  
  Ankaragücü 2  
 Beşiktaş 1  
  Konya 0  
 Trabzon -  
  Sivas -  
 Denizli 0  
  Bursa 0  
 G.Birliği 1  
  G.Birliği Oftaş 2  
 Kayseri 3  
  V.Manisa 1  
 Gaziantep 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 4  
  Ç.Rize 0  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.Birliği Oftaş Trabzon Cuma 21:45  
 Fenerbahçe Gaziantep Cumartesi 21:45  
 Bursa Galatasaray Pazar 18:45  
 V.Manisa Ankaraspor Pazar 21:00  
 Konya Kayseri Pazar 21:00  
 Sivas İ.B.B. Spor Pazar 21:00  
 Ç.Rize G.Birliği Pazar 21:00  
 Ankaragücü Denizli Pazar 21:00  
 Kasımpaşa Beşiktaş Pazar 21:45