kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında Ç.Rizespor galibiyetinin yankıları

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
G.Saray, dün akşam çıktığı ilk lig sınavında Ç.Rizespor'u Lincoln(1),Volkan (1),H.Şükür (2) golleriyle 4-0 mağlup etti. G.Saray'ın yeni transferlerinden Lincoln spor yazarlarından tam not alırken H.Şükür Metin Oktay'ın gol rekorunu kırdı. Basında çıkan yorumlar şöyle;

LEVENT TÜZEMEN: EFSANE DİRİLDİ! (SABAH)


Lincoln geldiğinde, "Galatasaray'da yeni Hagi dönemi başlıyor" diye bir yazı yazmıştım.. Lincoln de tıpkı Hagi gibi ligde golle başladı.. Attığı golde 2 rakibinin arasından sıyrılışı ve köşeye vurduğu şut jenerik olacak güzellikteydi ..

Değişim yaşayan Galatasaray için Rize maçını geçmek çok önemliydi. Bu zamana kadar oynadığı 6 seyircisiz maçın 5'ini kazanıp birini Galatasay kaybetmişti. Kazanılan 3 puan seyircisiz oynanacak 4 maç için güven oldu..

Sessiz gecenin en güzel yönü Kral Hakan'ın attığı iki golle efsane Kral Metin Oktay'ı geçip, bir başka efsane golcü Tanju'yu yakalamasıydı.
Türk futbol tarihinin golcüler efsaneliğine yine bir Galatasaraylı oturdu.
Bu goller dilerim örnek profesyonel Hakan'ın dirilişi olur.

AHMET ÇAKAR: GALATASARAY ÇOK ŞEY KAZANDI (SABAH)

İkinci Kalli dönemi Galatasaray'da çok iyi başladı. Sadece maç kazanmadılar, aynı zamanda Lincoln'ü, Volkan'ı ve en önemlisi Hakan Şükür'ü kazandılar. Üç Büyükler'e baktığımızda en iyisi Galatasaray gibi görünüyor. Dört gol attılar, rakiplerine neredeyse hiç pozisyon vermediler ve "Şampiyonluğun en büyük favorisi biziz" dediler.

Hakan Şükür hem iki gol attı hem de futbola yeni başlamış genç bir delikanlının dinamizmi ve arzusu içindeydi.

AZİZ ÜSTEL: ÜMİT'İN DERDİ NE? (FOTOMAÇ)

Anlaşılan Feldkamp, hâlâ ilk 11'i kafasında belirleyememiş. Sadece ilk 11'i değil, sistemi de saptayamamış. G.Saray çift santrfor yerine tek santrforla oynamak zorunda ve ceza sahasında çok çabuk dalabilecek Serkan'a mutlaka ihtiyaç var. Arda'nın ilk 11'de olmamasını, bir hafta süren sakatlığına ve idman yapmamasına bağlayabilirsiniz. Ama Sabri'nin ilk 11'de oynatılmamasına ne demeli. Sabri de bir hafta boyunca idmanlara çıkmamıştı. Ayrıca dünya alem biliyor ki Sabri sağ bek değil. Oradaki tercihiniz ya Uğur ya da kendi milli takımında bile sağ bek oynayan Song olmalı. G.Saray'ın çok iyi transferler yaptığını hep söyledik.

AYHAN AKBİN: YORUM İÇİN ERKEN (FOTOMAÇ)

Bu karşılaşma, sezonun ilk maçı olması dolayısıyla üç puanla kapatıldığı için tabii ki bütün Galatasaraylıları sevindirdi. Bir türlü Tanju'nun rekorunu kıramayan Hakan Şükür de bu emeline ulaştı. Galatasaray'ın 3 puan kazanması dışında Hakan'ın iki gol atması ve Çaykur Rizespor kalecisinin kurtardığı toplar, Lincoln'ün attığı müthiş gol, Linderoth'un herkesin söylediği gibi 15 kilometre koşmaması hatta çok altına koşması, Song'un Galatasaray savunmasının en iyi oyuncusu olması, Sabri'de en ufak bir gelişme olmaması, kaleci Orkun'a hiç top gelmemesi de diğer dikkatimi çekenlerdi.

KANAT ATKAYA: AL SANA CEZA! (HÜRRİYET)

Geçen sezonun son düzlüğünde sağduyusunu tamamen kaybeden, toplu halde çığrından çıkan Galatasaray tribünleri, Fenerbahçe'den çok berbat futbola tepki gösteriyordu.

Şakayla karışık içlerinden "Nasıl olsa böyle bir futbol seyretmekten daha büyük bir ceza olamaz!" diye düşünmüşlerdir belki..

Ancak dün geceki Galatasaray'ı seyredenler, görüşlerini "Bu takımı canlı seyredememek hakikaten bir ceza!" şeklinde değiştirmiş de olabilirler!

Lincoln'ün estetik hareketleri eski bir sevdanın (Hagi) küllerini yeniden yakacağa benziyor.

Hakan Şükür, çok çalıştı ve karşılığını uzun süredir hasret kaldığı gollerle aldı. Kaptan ne kadar istekliyse, Ümit Karan da o kadar durgundu.

İLKER YASİN: LİNCOLN VE ÖTE YANI (HÜRRİYET)

Galatasaray'ın 4-0'lık galibiyeti ile çok kişi havaya girecektir. Bence durmak lazım. Lincoln gibi topa basan, adam eksilten, şut atan, gol atan bir yıldızınızın olduğu ortamda, eksik bazı şeyler gözardı edilebilir. Ama ben etmeyeceğim. Hakan Şükür'e 2 gol atıp Türkiye futbol ligleri tarihinin en çok gol atan oyuncusu durumuna gelmesine rağmen yine eleştirimi yapacağım. Hakan Şükür'e teşekkür ediyorum, onu kutluyorum.

Feldkamp, dün akşam defansı ile ilgili bir sıkıntı yaşamadı. Çünkü rakip Galatasaray kalesine hiç gelmedi. Dün geceki maçta Galatasaray'ın orta sahası ve hücumuyla ilgili olarak olumlu şeyler söylenebilir. Hakan ile Ümit'in hücumdaki işbirliği dün akşamki skorla gündeme gelebilir. Orta alanda Ayhan'ın, sağ tarafta Barış'ın, göbekte Linderoth'un oyun disiplini hemen önlerindeki köprü Lincoln'e servisleri alkışlanabilir. Ama bunların hiçbiri bu sene UEFA Kupası'nda finale yürümek isteyen Galatasaray'ın felsefesi için yeterli değil.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 1 1 0 0 4 0 3
2 Kayseri 1 1 0 0 3 1 3
3 Gaziantep 1 1 0 0 2 0 3
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 1 1 0 0 2 0 3
5 Ankaragücü 1 1 0 0 2 1 3
6 G.Birliği Oftaş 1 1 0 0 2 1 3
7 Beşiktaş 1 1 0 0 1 0 3
8 Bursa 1 0 1 0 0 0 1
9 Denizli 1 0 1 0 0 0 1
10 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
11 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
12 Ankaraspor 1 0 0 1 1 2 0
13 G.Birliği 1 0 0 1 1 2 0
14 Konya 1 0 0 1 0 1 0
15 V.Manisa 1 0 0 1 1 3 0
16 Fenerbahçe 1 0 0 1 0 2 0
17 Kasımpaşa 1 0 0 1 0 2 0
18 Ç.Rize 1 0 0 1 0 4 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor 2  
  Fenerbahçe 0  
 Ankaraspor 1  
  Ankaragücü 2  
 Beşiktaş 1  
  Konya 0  
 Trabzon -  
  Sivas -  
 Denizli 0  
  Bursa 0  
 G.Birliği 1  
  G.Birliği Oftaş 2  
 Kayseri 3  
  V.Manisa 1  
 Gaziantep 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 4  
  Ç.Rize 0  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.Birliği Oftaş Trabzon Cuma 21:45  
 Fenerbahçe Gaziantep Cumartesi 21:45  
 Bursa Galatasaray Pazar 18:45  
 V.Manisa Ankaraspor Pazar 21:00  
 Konya Kayseri Pazar 21:00  
 Sivas İ.B.B. Spor Pazar 21:00  
 Ç.Rize G.Birliği Pazar 21:00  
 Ankaragücü Denizli Pazar 21:00  
 Kasımpaşa Beşiktaş Pazar 21:45