kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Albayrak: Olaylar provokasyon

Yeni Haber
Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Sivasspor maçındaki olayların kendilerine ve Trabzonspor'a yapılan bir provokasyon olduğunu söyledi.

Albayrak, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, dünkü yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olayların kendini bilmez 5 kişiden kaynaklandığını ifade eden Albayrak, ''Kendini bilmez 5 kişinin ki, bunlar emniyet tarafından belirlenmiştir, sahaya girerek Trabzonspor'un, Trabzon halkının, camiasının ve kamuoyunun imajını bozacak gösterileri spor camiasının, spor dünyasının bir yöneticisi ve Trabzonspor Kulübü olarak kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu Trabzonspor ve bizlere yapılmış bir provokasyondur'' dedi.

Olayı gerçekleştirenlerin Trabzonsporlu olmadığını ve bundan sonra da olamayacağını ifade eden Albayrak, ''Gelişen, büyüyen Trabzon kentine, Trabzonspor'a yakışmayacak olaylardır. Kesinlikle bu olayları tasvip etmiyoruz ve üzüntüyle karşılıyoruz. Sahaya girenleri Trabzonspor taraftarı kabul etmiyorum. Onlar Trabzon kentine ihanet ettiler'' diye konuştu.

Muhteşem taraftar karşısında maçın 85. dakikasında 1-0 öne geçtiklerini dile getiren Albayrak, şöyle devam etti: ''Özellikle maçın başından sonuna kadar hakem arkadaşımız, ama bilerek ama bilmeyerek maçı kesinlikle çok sert oynattı ve takdir haklarını hep rakip takımdan yana kullandı. Sertliğe müsaade etti ve maçın sonunda da yarım dakika kala maçı tatil etti. Dünyada kayıtlara baktım yarım dakika kala hiçbir maç bitmemiş. 30 saniye olan bir maç provoke ediliyor. Hakem provokasyonu, taraftar provoke ediliyor, futbolcu provoke ediyor, rakip takımın idarecileri provoke ediyor. Görüntü kayıtlarda, hepsi mevcut ve maçı maalesef hakem tatil ediyor.''

Trabzon Valisi, Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçlerinin bütün tedbirleri almasına rağmen maçın hakeminin ilgili kurullarıyla maçı tatil ettiğini ve bunu kendilerine söylediğini kaydeden Albayrak, ''Ve biz de sahadan yaklaşık 1,5-2 saat sonra stattan ayrıldık. Bunlar fazla değil, 5 insan geldi, sahaya girdi. 3'ü de aynı anda girdi. Biri kale arkasından, diğeri yan tribünlerden, diğerleri de kale arkasından geldi, girdi ve görevlerini tamamladılar.''

''OTOBÜSÜMÜZ TAŞLANDI''

Albayrak, maçın bitiminin ardından 2 saat sonra Trabzonspor'u taşıyan otobüsün stattan çıktığını kaydederek, şunları söyledi: ''2 saat sonra stattan çıkan otobüsün camları kaldırım taşları ile taşlandı. Ben şahsen buna hiçbir anlam veremiyorum. Bunun tek bir manası var provokasyon. Trabzon halkı, Trabzon kenti bunu hak etmiyor. Bunlar tespit edildi, gerekli cezalar kendilerine verilecek. Artık bundan sonraki aşama kontrol ve inisiyatifimizde değil, vilayet ve emniyetin kontrolünde olacak olaydır.''

''RAKİP TAKIM YÖNETİCİLERİNİN BEYANATLARI ÜZDÜ''

Sporun ülkeleri, şehirleri birbirine yaklaştıran, kardeş şehir yapan ve diyalogları devam ettiren çimento olduğunu belirten Albayrak, şöyle konuştu: ''Ama maalesef rakip takım yöneticilerinin verdiği beyanatlar bizleri çok üzdü. Özellikle Ayman ve Balili arasındaki 30 saniye kala gerçekleşen sertliği İsrail-Arap çatışmasına çevirmeleri bizi gerçekten daha fazla üzdü ve derinden yaraladı. Ben kulüp başkanı arkadaşımızın bu söylemiş olduğu sözleri esefle karşılıyorum. Biz orada sportif mücadele olarak vardık. O sporculardan her biri maddi manevi imkanlarını ortaya koydular. Orada bir savaş vardı, ama bu kazanma savaşıydı. O savaşı biz kazanmıştık, ama provokelerle aleyhimize çevirmek için bütün imkanlarla çalışılıyor.''

Albayrak, Futbol Federasyonunun vereceği kararın takipçisi olacaklarını ve bu konuyla ilgili çok fazla spekülasyon yapmayacaklarını, çifte standartların takipçisi olacaklarını söyledi.

Albayrak, ''federasyona desteğiniz sürecek mi'' şeklindeki soruya ise ''Arkadaşlar bu işleri birbirine bağlamamamız gerekiyor. Biz ne zaman destek vereceğimizi, ne zaman vermeyeceğimizi oturup kararını alırız. Bu konuya verecek çok fazla cevap yok'' diye konuştu.

''3 TOPLANTI YAPILDI''

Geçen hafta Trabzon Valisi Nuri Okutan ile 5 kez konuştuğunu ve 3 kez de maçla ilgili toplantı yapıldığını belirten Albayrak, ''Bu kadar tedbir almamıza rağmen bu yapılmışsa bu provokasyondur. Bir yerde provokasyon yapılmak istenmişse ne kadar güvenlik tedbiri alırsanız alın, maksatlı kişiler olduğu sürece bunu engelleyemezsiniz'' dedi.

Albayrak, ilkeli ve prensipli insanlar olduklarını belirterek, şunları kaydetti: ''Kendimizin inandığı, bildiği doğrular var. Herkesin kendine göre doğrusu var. Biz hiçbir zaman ne bıktık, ne yorulduk, ne de yoruluruz. En zor süreçte 7 maçı bir puanla kapattık ve takımın klasmandaki yeri ortadaydı. Ama mali genel kuruldan dolayı bunlar oldu. Kurul bitti, bıraktılar. Şimdi genel kongre var, yine başladılar. Bizim de görev süremiz var. Başarılı olduk, devam edip gideceğiz. Başarılı olamazsak süremizi tamamlayarak bizden sonra gelenlere emaneti teslim edeceğiz.'' Albayrak, maçtan sonra Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile görüşmediğini de sözlerine ekledi.

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 1 1 0 0 4 0 3
2 Kayseri 1 1 0 0 3 1 3
3 Gaziantep 1 1 0 0 2 0 3
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 1 1 0 0 2 0 3
5 Ankaragücü 1 1 0 0 2 1 3
6 G.Birliği Oftaş 1 1 0 0 2 1 3
7 Beşiktaş 1 1 0 0 1 0 3
8 Bursa 1 0 1 0 0 0 1
9 Denizli 1 0 1 0 0 0 1
10 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
11 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
12 Ankaraspor 1 0 0 1 1 2 0
13 G.Birliği 1 0 0 1 1 2 0
14 Konya 1 0 0 1 0 1 0
15 V.Manisa 1 0 0 1 1 3 0
16 Fenerbahçe 1 0 0 1 0 2 0
17 Kasımpaşa 1 0 0 1 0 2 0
18 Ç.Rize 1 0 0 1 0 4 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor 2  
  Fenerbahçe 0  
 Ankaraspor 1  
  Ankaragücü 2  
 Beşiktaş 1  
  Konya 0  
 Trabzon -  
  Sivas -  
 Denizli 0  
  Bursa 0  
 G.Birliği 1  
  G.Birliği Oftaş 2  
 Kayseri 3  
  V.Manisa 1  
 Gaziantep 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 4  
  Ç.Rize 0  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.Birliği Oftaş Trabzon Cuma 21:45  
 Fenerbahçe Gaziantep Cumartesi 21:45  
 Bursa Galatasaray Pazar 18:45  
 V.Manisa Ankaraspor Pazar 21:00  
 Konya Kayseri Pazar 21:00  
 Sivas İ.B.B. Spor Pazar 21:00  
 Ç.Rize G.Birliği Pazar 21:00  
 Ankaragücü Denizli Pazar 21:00  
 Kasımpaşa Beşiktaş Pazar 21:45