kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Trabzon-Sivas maçının yankıları

Yeni Haber
Trabzon Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta, bordo-mavili takımın 1-0 üstünlüğü ile girilen karşılaşmanın son dakikasında Trabzonsporlu Ayman'ın rakibi Balili'ye yaptığı faul sonrasında olaylar çıktı. Bordo-mavili taraftarların da tribünlerden sahaya indiği olaylar büyüyünce hakem Bülent Demirlek soyunma odasına gitti.

OLAYLI MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ


Odasında iki kulübün başkanları Nuri Albayrak ve Mecnun Odyakmaz'ın yanı sıra Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın da katıldığı bir toplantı yapan hakem Demirlek, 45 dakika duraklayan karşılaşmayı tatil etti.


AYMAN'IN MENAJERİ ALATAŞ:''AYMAN İLE BALİLİ ARASINDA HERHANGİ BİR SORUN YOK

Trabzonsporlu futbolcu Ayman Abdelaziz'in menajeri Erdem Alataş, Ayman'ın 7 yıldır Türkiye'de forma giydiğini, bu futbolcunun 4 yıldır da Balili ile karşılıklı olarak oynadığını ve iki oyuncu arasında düne kadar herhangi bir sorun çıkmadığını söyledi.

Alataş,dün gece Trabzonspor ile Sivasspor arasında yapılan ve 90. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçın ardından Ayman'a yöneltilen suçlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ayman'ın 7 yıl önce Kocaelispor ile anlaşarak Türkiye'ye geldiğini ve ilk yıllarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için başvuruda bulunduğunu belirten Alataş, ''Ayman, 7 yıldır Türkiye'de. Balili de 4 yıldır Türkiye'de oynuyor. Düne kadar ikisi arasında herhangi bir sorun olmadı'' dedi.

Maçtaki görüntülerin iyi incelenmesi gerektiğini kaydeden Alataş, ''Ayman, kasten Balili'nin ayağına gitmedi. Topa sert girdiğinden dolayı
da maçın hakemi faul verdi ve Ayman'ı sarı kart ile cezalandırdı. Ayman, sert oynayan bir oyuncu. Ama olayın başka yerlere çekilerek Ayman'ın
üstüne gidilmesi yanlış. Ayman'ın kişilikli, ahlaklı bir oyuncu olduğunu herkes biliyor'' diye konuştu.Ayman ile Balili'nin arasında bir din çatışması olduğu yönündeki söylemlerin çok yanlış olduğunu kaydeden Alataş, şöyle konuştu:

''7 yıldır Ayman, böyle bir çatışma yapmadı da bugün neden yapsın? Din çatışması şeklinde çok yanlış yorumlar yapılıyor. Dünkü maçta olan
tesadüfen bir fauldür. Ayman, aşırı hırslı bir oyuncu ve mevkisi itibariyle de onla mücadeleye girdi ve faul yaptı. Böyle sözlerle Ayman'dan çok Trabzonspor yıpratılıyor. Kesinlikle buna izin verilmemeli.''

AYMAN: NORMAL FAUL YAPTIM

Trabzonspor'un Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz ise maç içerisinde normal bir faul yaptığını söyledi.

Faul pozisyonunun çok abartıldığını ifade eden Ayman, ''Ben kasti bir hareket yapmadım. Normal bir faul yaptım ve hakem de sarı kart ile beni
cezalandırdı'' diye konuştu.

VALİ OKUTAN, TRABZONSPOR KULÜBÜ BAŞKANI ALBAYRAK İLE GÖRÜŞTÜ

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ve başkan yardımcısı Muzaffer Ermiş ile görüşme yaptı.

Vali Okutan, ilk olarak saat 11.00'de rutin asayiş toplantısı kapsamında, makamında İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve Emniyet Müdürü Arif Akkale ile görüştü.

Bir saatten fazla süreyle Albay Öz ve Akkale ile görüşen Okutan, daha sonra Trabzonspor Kulübü Başkanı Albayrak ile başkan yardımcısı Ermiş'i
makamında kabul etti.

Basına kapalı yapılan görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü.Trabzonspor Başkanı Albayrak, görüşme sonrası gazetecilere, daha sonra açıklama yapacaklarını söyleyerek Valilikten ayrıldı.

OKUTAN BASIN MENSUPLARINA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Nuri Okutan, Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olaylara ilişkin Valilikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, lige iyi bir başlangıç yapılması için kulüp yöneticileri, emniyet yetkilileri ve tüm sorumlularla karşılaşma öncesi toplantılar yaptığını belirterek, ''Karşılaşma öncesi de alınan güvenlik önlemlerini bizzat yerinde inceledim. Güzel bir başlangıç yapmak istiyorduk. Her şey çok güzel gidiyordu. Ama son dakikada yaşanan olaylar hepimizi çok üzdü'' diye konuştu.

Karşılaşmanın bitmesini beklerken bu tür olayların yaşandığını ifade eden Okutan, ''Herkes maçın bitmesini bekliyordu. Hatta güvenlik güçleri gerek saha dışında, gerek saha içinde, gerekse yol güzergahında tüm güvenlik önlemlerini almıştı. Ama son saniyelerde bu olay yaşandı'' dedi.

Trabzon Valisi Okutan, olayla ilgili görüntülerin tüm detayıyla
incelendiğini kaydederek, şunları söyledi:''Olay anında ve görüntülerden tespit edilenler var. Savcılık da olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu tür taşkınlık yapan arkadaşların daha önce de böyle olaylara karıştığı belirlendi. Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Yetkililer en ince detayıyla çalışmalarını sürdürüyor'' diye konuştu.

Okutan, sahaya sadece taraftarın girdiğini söylemenin yanlış olacağını ifade ederek, ''Yaptığımız tespitlere göre bazı yedek oyuncuların ve
yöneticilerin de sahada olduğunu tespit ettik. Bu da yanlış'' dedi.Vali Okutan, karşılaşmada yaklaşık 600 özel güvenlik görevlisi ve
polisin görev aldığını belirterek, ''Artık, 'polis ve jandarma güvenlikte işin içine girmeli mi girmemeli mi' diye bir karar vermeliyiz. Futbol bir şenliktir, herkesin bu şenlikte dostluk ve kardeşlik içinde hareket etmesi gerekir'' diye konuştu.

OLAYLA İLGİLİ GÖZALTI SAYISININ 10'A ÇIKABİLECEĞİ BİLDİRİLDİ

Trabzonspor ile Sivasspor arasında yapılan ve 90. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçın ardından, Sivassporlu Mehmet Yıldız'ın, darp edildiği iddiasıyla Trabzon Emniyet Müdürlüğüne başvurduğu bildirildi.

Dün akşam Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan Trabzonspor-Sivasspor maçının son dakikasında çıkan olaylarda, sahaya girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 kişinin ardından, kimlikleri tespit edilen 2 kişi daha güvenlik güçlerince aranıyor.

Yetkililer, polis ve güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu gözaltı sayısının 10'a çıkabileceğini bildirdiler.Öte yandan, karşılaşma sonrası Sivassporlu Mehmet Yıldız'ın darp edildiği iddiasıyla Trabzon Emniyet Müdürlüğüne başvurarak şikayette bulunduğu öğrenildi.

ÖMER RIZA'NIN BEYİN TOMOGRAFİSİ ÇEKİLDİĞİ BİLDİRİLDİ

Trabzonspor ile Sivasspor arasında yapılan olaylı maçta, bordo-mavili futbolcu Ömer Rıza'nın başına darbe aldığı ve dün gece hastaneye götürüldüğü bildirildi.

Kulüp doktoru Ahmet Kalaycıoğlu, Ömer Rıza'nın kafasına, çıkan olayda tekme geldiğini belirterek, ''Gelen tekmeden sonra Ömer Rıza'da göz kararması oldu'' dedi.

Ömer Rıza'nın ilk tedavisini hemen statta yaptıklarını kaydeden Kalaycıoğlu, ''Daha sonra bu futbolcuyu KTÜ Tıp Fakültesi Farabi
Hastanesine getirdik ve orada tomografi çektirdik. Önemli bir şey olmadığına karar verdik ve geceyi evinde geçirdi. Bu akşam yapılacak
idman öncesi durumuna bakacağız ve idmana çıkıp çıkamayacağına karar vereceğiz'' diye konuştu.

Kalaycıoğlu, maçta omuzuna darbe alan Serkan Balcı'nın da tedavisine başladıklarını belirterek, ''Omuzunda zedelenme oldu, ama çok önemli
değil. Oynamasına engel bir durum olacağını sanmıyoruz'' dedi.

OTOBÜSE TAŞLI SALDIRI

Bu arada, Trabzonspor'u taşıyan otobüse dün akşam kentin 3 ayrı noktasında taşlı saldırı yapıldığı öne sürüldü.Taşların otobüsün 3 yan camını kırdığı, ancak kimseye bir şey olmadığı belirtildi.

AJANSLAR
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 1 1 0 0 4 0 3
2 Kayseri 1 1 0 0 3 1 3
3 Gaziantep 1 1 0 0 2 0 3
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 1 1 0 0 2 0 3
5 Ankaragücü 1 1 0 0 2 1 3
6 G.Birliği Oftaş 1 1 0 0 2 1 3
7 Beşiktaş 1 1 0 0 1 0 3
8 Bursa 1 0 1 0 0 0 1
9 Denizli 1 0 1 0 0 0 1
10 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
11 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
12 Ankaraspor 1 0 0 1 1 2 0
13 G.Birliği 1 0 0 1 1 2 0
14 Konya 1 0 0 1 0 1 0
15 V.Manisa 1 0 0 1 1 3 0
16 Fenerbahçe 1 0 0 1 0 2 0
17 Kasımpaşa 1 0 0 1 0 2 0
18 Ç.Rize 1 0 0 1 0 4 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor 2  
  Fenerbahçe 0  
 Ankaraspor 1  
  Ankaragücü 2  
 Beşiktaş 1  
  Konya 0  
 Trabzon -  
  Sivas -  
 Denizli 0  
  Bursa 0  
 G.Birliği 1  
  G.Birliği Oftaş 2  
 Kayseri 3  
  V.Manisa 1  
 Gaziantep 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 4  
  Ç.Rize 0  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.Birliği Oftaş Trabzon Cuma 21:45  
 Fenerbahçe Gaziantep Cumartesi 21:45  
 Bursa Galatasaray Pazar 18:45  
 V.Manisa Ankaraspor Pazar 21:00  
 Konya Kayseri Pazar 21:00  
 Sivas İ.B.B. Spor Pazar 21:00  
 Ç.Rize G.Birliği Pazar 21:00  
 Ankaragücü Denizli Pazar 21:00  
 Kasımpaşa Beşiktaş Pazar 21:45