kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e Mektuplar

Abuzittincim
Seçimden bu yana haftalar geçti sol elimin işaret parmağımdaki tavuk kakasına benzer boya hâlâ geçmedi kardeşim. Esasında geçmese de olur.. Artık alıştım.. Hatta bana ayrı bi hava verdiğini düşünmeye başladım... Oysa bu defa güya uyanıklık yapmıştım. Bi arkadaşım "Adamlar boyayı sürer sürmez hemen bolca kolonya ile sil" demişti. Ben de hemencecik sildiydim ve boya çıktı.
"Milyarları ver dışardan boya getir sür kolonyayı çıkıversin. Mükerrer oy böyle nasıl önlenir? Yazık milletin paralarına" diye düşünürken, beş dakka mı ne geçti anam o da ne.. tavuk kakası yeniden fışkırmış hem de eskisinden çok daha beter! Meğer büyüklerimizin bi bildiği varmış.
Çok iyi hatırlıyorum Yüksek Seçim Kurulu Başkanımız bundan önceki seçimlerin ardından verdiği beyanatta "Artık bu ilkel sistemden vaz geçiyoruz. Vatandaşların parmaklarını boyamayacağız" demişti.
"İlkel" lafını kullanan o, ben değilim. Esasında bu "ilkel" tabirini şiddetle reddediyorum. Parmağımdaki tavuk kakası ile şahsen iftihar ediyorum ve "İşte medeniyetin simgesi! Ne mutlu ki böyle bi parmağa sahibim" diyorum.
Benim gibi mutluluk duymayanlar için kadın kuaförlerin kullandığı "perma boyası" nı tavuk kakasını çıkartmaya tavsiye edenler var. Bunları bi yere not etmeli çünkü hemen önümüzde referandum görülüyor.. Orada da boyanacaz.
Lakin şöyle bi tehlike de mevcut, büyük ihtimal tavuk kakaları o tarihe kadar silinmeyecek. Şimdi, o tavuk kakasının üzerine bi tavuk kakası daha mı eklenecek yoksa ortaya çıkabilecek problemler düşünülerek bu defa başka bi kaka mı (kaz olabilir rengi biraz daha değişiktir hem de daha uygundur) parmağımıza sürülecek?
Bence yeni Bakanlar Kurulu'nun bir an önce kurulup ve de ardından toplanıp bu konuda bi kararname çıkarması lazım. Ve şöyle diyorum Abuzittincim, kaz kakası rengini bulmakta zorlanabiliriz gene tavuk kakası kalsın ama değişik bi yerimize sürülsün. Bu burnumuz olabilir. Burnun tam ucuna kakayı sürecen. Böylece mükerrer oy kullanmak isteyen art niyetliler taa uzaktan tespit edilebilir ve gerekli önlemleri hemen alabiliriz!
Mektubumu bitirirken en son öğrendiğim ve en etkilisi olduğu söylenen leke çıkarma formülünü vereyim.
Eşek otunu potasyumla karıştırıp 250 gram gliserin katacan. Buna az meyan kökü ekleyip üzerine sığır kuyruğu çiçeğini tohum halinde serpip bi şişeye koyacan. Bi çay kaşığı kadar sülfrikasit de ilave ederekten ve de şişeyi iyice çalkalayaraktan parmağını içine sokacan.
Bunu bizim Hamdi denedi. Gerçi artık ona " 9 buçuk parmak Hamdi" diyorlar ama formül çok etkili.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.