kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Önce tedbir sonra dua

Yeni Haber
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Sadece Türkiye değil, bütün insanlık olarak dünya nimetlerini hoyratça kullandık'' dedi.Viranşehir ilçesindeki Miraç Kandili programı için Şanlıurfa'ya gelen Bardakoğlu, Vali Yusuf Yavaşcan'ı ziyaret etti.

Şanlıurfalıların ve İslam aleminin Miraç Kandilini kutlayan Bardakoğlu, Miraç Kandili'nin hem gönüllerde hem de manevi anlamda yükselmenin, dünyada birliğin, beraberliğin, dirliğin, kardeşliğin pekişmesine vesilesi olmasını temenni etti.

Miraç Kandili programının Şanlıurfa'da yapılacak olmasının ayrı bir anlam taşıdığını belirten Bardakoğlu, bu akşam Viranşehir ilçesinde Kemal Veysi Tepret Camisi'nde kandil programı yapılacağını, oradan bütün İslam alemine sesleneceklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, TRT ile iş birliği içinde, Türkiye'nin değişik illerinden insanlara seslendiklerini kaydeden Bardakoğlu, Türkiye'nin sadece İstanbul veya Ankara gibi illerden ibaret olmadığını, ülkenin değişik güzelliklerinin bulunduğunu vatandaşlara gösterdiklerini anlattı.

Bardakoğlu, Şanlıurfa'nın ''Peygamberler Şehri'', evliyalar diyarı, tarihi güzellikleriyle herkesin bilmesi gereken yerlerden biri olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE'DE SUSUZLUK

Bir gazetecinin ''Türkiye'de yaşanan susuzluk nedeniyle yağmur duası yapılıp yapılmayacağı'' sorusu üzerine Bardakoğlu, bu tür konularda maddi ve fiziki tedbirlerin alınması gerektiğini ifade ederek, Allah'ın insanlara verdiği nimetlerin mutlaka ölçülü ve tasarruflu kullanılması gerektiğini bildirdi.

Hz. Muhammed'in (S.A.V), ''akan bir ırmaktan abdest alırken bile suyu ölçülü kullanın'' sözünü hatırlatan Bardakoğlu, şöyle devam etti:

''Sadece Türkiye değil, bütün insanlık olarak dünya nimetlerini hoyratça kullandık. Şu anda hoyratça kullanmanın cezasını çekiyoruz. Dünyanın imkanlarını ve nimetlerini tasarruflu kullanmaya başarmamız gerekiyor.

Bütün maddi ve fiziki tedbirlerin alınmasının ardından ellerin semaya açılmasıyla Allah'tan yardım istenmesi gerekiyor. Ne alacağımız tedbirin yerine dua geçer, ne duanın yerine tedbir geçer. Ne de tasarruf edilir. Bunlar birbirine alternatifi değildir. Bir arada başarmamız gereken şeylerdir. Keşke Türkiye olarak bugüne kadar üçünü birlikte başarsaydık, bu sıkıntılı günlere gelmemiş olsaydık
''

Sadece Türkiye olarak değil, dünyanın da kirlendiği bir insanlık dramıyla karşı karşıya olunduğunu anlatan Bardakoğlu, ''Dünyanın dörtte üçlük kısmı su. Bitmez tükenmez okyanusları bile kirletir duruma geldik. İnsanlık, teknolojiyle birlikte ahlaki ve maneviyatı bir arada yaşatması gerekiyor. Teknoloji sadece yetmiyor. Teknoloji ve bilim ahlakının başarılması gerekiyor. Dinin bir amacı da dünyayı maddi ve manevi ayağıyla inşa etmeyi başarmaktır'' diye konuştu.

Ardından Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Bardakoğlu'na kenti tanıtıcı broşür ve çeşitli hediyeler verirken, Bardakoğlu da Vali Yavaşcan'a kitap hediye etti.

Buradaki ziyaretinin ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret eden Bardakoğlu, kentteki hizmetler hakkında Başkan Fakıbaba'dan bilgi aldı.Din görevlilerinin eğitilmesi konusunda yerel yönetimlerden destek isteyen Bardakoğlu, köylerde din görevlilerinin lojman sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

AA