kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankaralılar yağmur duasına çıktı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Ankaralılar yağmur duasına çıktı
Kuraklık ve susuzlukla mücadele eden yüzlerce Ankaralılar, yağmur duasına çıktı.

Cuma namazı öncesinde başta Kocatepe Camisi olmak üzere Ankara ve ilçelerindeki tüm camilerde imamlar öncülüğünde yağmur yağması, barajların dolması ve su kaynaklarının kurumaması için dua edildi. Cuma hutbelerinde de su ve kuraklık üzerine vaazlar verildi.

Yapılan dualarda şu sözlere yer verildi:"Ya Rabbi! Şu Miraç Kandili'nde sana ellerimizi açtık. Bizler aciz kullarınız, sıkıntıdayız. Bizlere acı ve merhamet eyle ya Rabbi. Her tarafı sulayan rahmeti bol bir yağmur ihsan eyle. Bizi yağmurunla sula, bizi ümitsizliğe sevk etme. Irmaklarımızı kurumakta, baraj sularımız çekilmekte. Rabbim sen halimizi görüyorsun. Bizlere merhamet eyle. Gökten bizlere yağmur gönder. Sen kusurlarımızı af eyle, sen günahlarımızı bağışla. Aramızda iyi kulların, duası makbul olan kulların mutlak vardır. Sana el açtık, sen dualarımızı kabul eyle. Faydalı yağmurlar gönder. Bitkilerimizi sula Ya Rabbi. Bizi yaratan Mevlamız sensin. Eşsiz gücünle bize yardımcı ol. Allah'ım ancak sana kulluk ediyor, ancak senden yardım istiyoruz. Bizlere rahmetini gönder, kurumuş meyvelerimize hayat ver. Barajlarımıza, göllerimize yağmurlar ihsan eyle Ya Rabbi. Halimizi sen daha iyi biliyorsun. Topraklarımızı hayırlı yağmurlarınla ıslat Ya Rabbi! Rahmeti bol olan Rabbim, kapına sığındık bizlere yardım eyle Ya Rabbi."

YAĞMUR DUASI SONRASINDA KIZILAY SU DAĞITTI

Kocatepe Camiine şişe su getiren Türk Kızılay'ı yağmur duası sonrasında vatandaşlara su dağıttı. Kızılay Genel Müdürlük Koordinatörü İsmet Kaytaz, "Yağmura bizde duacıyız" derken, bu günün kalabalık olacağını düşünerek vatandaşlara su dağıtmaya karar verdiklerini açıkladı. Kaytaz, her kandilde olduğu gibi Miraç Kandili'nde de camilerde lokma dağıtacaklarını bildirdi.Miraç Kandili dolayısıyla Cuma namazı sonrasında Miraç Kandili hutbesi de okundu.

(ANKA)