kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kariyerine film müzikleri yaparak başlayan Gökhan Kırdar, bugün en popüler dizilere müzik hazırlıyor.

İzleyici müziğini sevmediği diziye ısınamıyor

Fırat Üniversitesi'nin Para dergisinde yayımlanan araştırmasına göre, dizileri izlenilir kılan faktörlerin başında müzik geliyor. Müzik dizilere reyting sağlarken, bestecilere şöhreti getiriyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
İzleyici müziğini sevmediği diziye ısınamıyor
Fırat Üniversitesi'nin yaptığı 'Dizi İzlenme Oranlarında Müziklerin Etkisi' konulu araştırma, televizyon izleyicilerinin dizi tercihi yaparken önce senaryoya, sonra oyunculara, ardından da dizinin müziğine baktıklarını gözler önüne serdi. Araştırmaya katılan 962 öğrencinin yüzde 76.8'i bir dizinin önce müziğinden etkilendiklerini belirtti.

ZİRVE GÖKHAN KIRDAR'IN
Araştırmaya katılanlar en çok beğendikleri dizi müzikleri listesinde ilk sıraya 'Kurtlar Vadisi'nin Gökhan Kırdar imzalı müziğini koydu. Şarkıcının 'Yabancı Damat' adlı dizi için yaptığı müzikler de çok tutmuş, dizinin albümü Yunanistan, Kıbrıs, Malta ve birçok Avrupa ülkesinde yayınlanmıştı.

'ZERDA'YLA TANINDI

Araştırmada müzikleriyle ilk 4'te yer alan diğer diziler 'Aliye', 'Bir İstanbul Masalı' ve 'Zerda' olarak sıralandı. Bu 3 dizinin de müziklerine Kıraç imza atmıştı. Adını 'Zerda'nın müziklerini yaparak duyuran Kıraç, 'Yağmur Zamanı', 'Gözyaşı Çetesi', 'Binbir Gece' ve 'Beyaz Gelincik'in de müziklerini yaptı. Bu sayede kariyerinde büyük bir sıçrayış gerçekleştiren şarkıcının yaptığı dizi müziklerini içeren albümleri her zaman yok sattı.
Haberin fotoğrafları