kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Serdar Özkan, oldukça iddialı

Yeni Haber
Beşiktaş'ın genç futbolcusu Serdar Özkan, Sheriff maçının kendisi için içinde biriken hırsın patlaması olduğunu belirterek, "Ancak kimse daha gerçek Serdar Özkan'ı görmedi." dedi.

Beşiktaş'ın Sampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçında göstermiş olduğu performansla gündeme oturan Serdar Özkan, kulübün resmi internet sitesinde yayımlanan, Cola Turka ile Futbolcu Günlüğü'nün konuğu olarak siyah-beyazlı taraftarlarının sorularını yanıtladı.

Genç futbolcu kendisine, Sheriff maçında güzel bir futbol ortaya koyduğu ve bir anda spor medyasında en çok konuşulan isim haline geldiği hatırlatılması üzerine, Sheriff maçının kendisi için içinde biriken hırsın patlaması olduğunu belirterek, "Ama yine de tam anlamı ile Serdar Özkan olarak oynamadığıma inanıyorum. Kimse beni daha önce izlememişti belki ama, gerçek Serdar bu değil. Gün geçtikçe performansımı daha üst seviyeye çekeceğim. Ben hırslı bir insanım ve Serdar Özkan'ın daha iyi olabileceğini biliyorum ve bunun için çok çalışacağım." diye konuştu."

ARKADAŞLARIMIN BÜYÜK TAKIMLARDA OYNADIĞINI GÖRMEK BANA HIRS VERDİ

Geçtiğimiz sezon başında siyah-beyazlı takımla kampa katılmasına rağmen kiralık olarak verildiği için üzüldüğünü belirten Özkan,

"Geçtiğimiz sezon en çok üzüldüğüm şey hazırlık kampının sonrasında milli takımda Portekiz maçında sakatlanmam oldu. Sonra da forma şansı bulamadım. Diğer Anadolu takımlarına gittiğim zaman içimde her zaman bir burukluk vardı. Çünkü baktığım zaman milli takımda kaptanlığını yaptığım kadroda oynayan oyunculardan Arda, İlhan Parlak, Özgürcan, Mehmet Sedef gibi arkadaşlarım büyük takım forması giyiyordu. Gördüğüm zaman üzülüyordum. İçimde burukluk hissediyordum. "Onlar orada, ben onların kaptanı olmama rağmen buradayım" diye büyük üzüntü duyuyordum. Ama hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadım. Her zaman çok çalıştım. Belki de onları izlemek bana daha çok hırs verdi." ifadelerini kullandı.Anadolu'da oynamanın kendisine katkısının olduğuna da değinen Serdar Özkan, "Anadolu'da oynamanın bana en büyük katkısı buraların değerini anlamama yardımcı olması." dedi.-

OTUZLU YAŞLARIN SINIRINI YİRMİLİ YAŞLARA ÇEKMELİYİZ

Türkiye'de profesyonelliğin ne durumda olduğu yönündeki soruya ise Serdar Özkan, şu yanıtı verdi:

"Şimdi Avrupa'daki futbolcular 32-33 yaşındaki futbolcunun profesyonelliğini 22-23 yaşında yaşıyorlar. Bizim de bunu yapmamız lazım. Otuzlu yaşların profesyonelliğini yirmili yaşlara indirmemiz lazım. Bir sürü milli maç oynadım. Hiçbir rakibimiz bizi ezemedi. Onlardan daha iyiydik. Tekniğimiz, fiziğimiz her şeyimiz iyiydi ama belli bir yerde tıkanıyorduk. Çünkü onlar profesyonel yaşamayı öğrenmişlerdi. Biz de ne zaman otuzlu yaşların profesyonelliğini yirmili yaşlara çekersek, o zaman Türk futbolu için en doğru şeyi yapacağız. Sonuç itibariyle ağaç yaşken eğilir. Ailenin eğitimi, altyapının eğitimi çok önemli. Kişinin kendini de çok iyi yetiştirmesi lazım. Şimdi televizyonlarda magazin programı izliyoruz. Heryer magazine dönmüş; gazetesi, interneti, her yerde magazinle yaşıyoruz. Genç arkadaşlarımız da artık bunlara özeniyorlar. Ama kendini geliştirebilen, aileden iyi eğitim almış, iyi altyapı eğitimi almış olan kişilerin kendini bozmayacağına da ben eminim. Profesyonellik, oyuncunun içinde de olmalı.

İSPANYA LİGİ'NDE OYNAMAK İSTERİM

Serdar Özkan, kendisine hedflerinin sorulması üzerine, 20 yaşına gelmiş çoğu futbolcunun Avrupa'da büyük işler başarabildiğine değinerek, şu cevabı verdi:

"Ben artık genç-yaşlı futbolcu ayrımının kaldığına inanmıyorum. Bu seneden itibaren Beşiktaş'a yararlı bir futbolcu olmak ve şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Umarım bu katkıyı da sağlayabilirim. Ligde şampiyon olup, Avrupa'da da gidebildiğimiz yere kadar gideriz. Milli formayı giymek ve önemli başarılara imza atmak. Ve olursa İspanya Ligi'nde oynamak istiyorum."

CHA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Ankaragücü 0 0 0 0 0 0 0
2 Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0
3 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0
Tümünü göster...
4 Bursa 0 0 0 0 0 0 0
5 Denizli 0 0 0 0 0 0 0
6 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0
7 G.Birliği 0 0 0 0 0 0 0
8 G.Birliği Oftaş 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0
12 Kayseri 0 0 0 0 0 0 0
13 Konya 0 0 0 0 0 0 0
14 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
15 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
16 V.Manisa 0 0 0 0 0 0 0
17 Ç.Rize 0 0 0 0 0 0 0
18 İ.B.B. Spor 0 0 0 0 0 0 0