kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çiftler alyanslarını satıyor

Yeni Haber
Çiftler arasında ''niye takmıyorsun'' diye tartışma nedenleri arasında yer alan alyansların, artık ekonomik nedenlerden dolayı kuyumculara yapılan altın satışlarının yüzde 20 seviyesindeki bölümünü oluşturmaya başladığı bildirildi.

Adana Kuyumcular Odası 2. Başkanı Oğuz Başman,halkın alım gücünün sınırlı olması nedeniyle iç piyasada altına olan talebin düştüğünü, ekonomik nedenlerden dolayı zor durumda olan dar gelirlinin kredi kartı, çek, senet ve diğer borçlarını ödeyebilmek için ''kötü günde kullanırım'' diyerek alıp sakladığı altınlarını yastık altından çıkararak satmaya başladıklarını söyledi.

Başman, satın aldıkları altınlar arasında çiftlerin artık ''niye takmıyorsun'' diye tartışma nedenleri arasında yer alan ve mutlu günlerinde taktıkları alyansların sayısının artmaya başladığını gözlemlediklerini bildirdi.

Geçen yıla kadar modelini değiştirmek için gelen çiftlerden, şimdi ise hurda niyetine alyans satın aldıklarını belirten Başman, ''Kuyumculara yapılan altın satışlarının yüzde 20 seviyesindeki bölümü alyanslar oluşturmaya başladı'' dedi.

''UMDUĞUMUZU BULAMADIK''

Başman, altına olan talebin düşmesi nedeniyle, bundan küçük ölçekli üyelerinin olumsuz yönde etkilendiğini ifade ederek, ''Satışlardaki durgunluğu hasat, düğün ve gurbetçilerle aşmayı planlıyorduk, ancak umduğumuzu bulamadık'' dedi.

Kuyumcu esnafının kredi kartı ve 18-20 ay vadeye ulaşan ödemelerle satış yaparak ayakta kalmaya çalıştığını anlatan Başman, üyelerinin bir çoğunun siftah yapmadan işyerlerini kapatmak durumunda kaldığını ifade etti.

(AA)