kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ünlülerin yıldız haritasını çıkarıyor

BURCU ALDİNÇ
28.07.2007
Dünyaca ünlü kabala uzmanı ve astrolog Gahl Sasson'a göre hayatı keşfetmeye ismimizden başlamak gerekiyor. Hollywood starlarının da yakından ilgilendiği Sasson: "Aslında bebekler kendi ismini annesinin kulağına fısıldar"..
Kabala inancı sadece Hollywood starları arasında değil, tüm dünyada her geçen gün yaygınlaşıyor. Son olarak Madonna'nın web sitesinde kitabını 'Mutlaka okuyun,' dediği ve Uma Thurman'ın yıldız haritasını çıkarttırdığı, astrolog, kabala uzmanı ve psikolog Gahl Sasson İstanbul'daydı. Sasson ile tüm dünyada polemiklere yol açan, bazıları tarafından gülünç bulunurken, kimileri tarafından bir hayat felsefesine dönüşen, 'İnan ki gerçekleşsin' teorisinin nasıl işlediğini, burçların özelliklerini, kabala inancını ve isimlerin insan üzerindeki etkisini konuştuk.

- Önce İsrail'de psikoloji eğitimi almışsınız, ardından da Los Angeles'ta astroloji. Şimdilerdeyse Uma Thurman gibi dünyaca ünlü starlar size yıldız haritasını çıkarttırıyor. Nasıl başladı astrolojiye olan ilginiz?
- Önce kendimi ve etrafımdaki insanları daha iyi tanıyabilmek için psikoloji eğitimi aldım. Ama astrolojiyle tanışmam, kendimi daha da iyi tanımak için gittiğim Meksika'da gerçekleşti.

- Kendinizi tanımak için Meksika'ya gitmeniz şaşırtıcı doğrusu...
- Bakın aslında insanların kendilerini tanımak için önce isimlerine bakmaları gerekir. Bir bebeğe ismini anne ya da babası koymaz. Bebekler kendi istedikleri ismi onlara fısıldarlar. Benim adımın anlamı da 'dalga' demek. Ben de dalgayı en yakından keşfedebileceğim yerlerden biri olan Meksika'ya, sörf yapmaya gittim.

- Ne oldu, dalgalar arasında kendinizi keşfedebildiniz mi?
- Evet, aslında hayatı keşfettim. Kısa bir tatil için gittiğim Meksika'da önce yogayla ardından da astroloji ile tanıştım. Sonrasında kendimi Los Angeles'ta astroloji eğitimi alırken buldum.

- Hayatımızın sırrını keşfetmek için adımızı mı incelememiz gerekiyor?
- Evet, örneğin bir müşterim sürekli genç erkelerle birlikte olduğundan bahsediyordu. İsminin anlamı 'gençlik'ti. Sürekli olarak içinden bir ses ona 'genç, genç,' diye sesleniyor demek bu. O da kendini daha genç hissediyor.

- Benim ismimin anlamı bir tür çiçek, bu ne demek olabilir peki?
- Bu çiçeğin vadide mi, dağda mı, nerde yetiştiğini araştırın. Etrafında hangi bitkiler var, hangi mevsimde yeşeriyor. Tüm bunları bilirseniz, hayatınızı o yönde geliştirebilirsiniz.