kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir terlik selülitleri azaltabilir mi?

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
28.07.2007
Bacak ve kalçaları şekillendirip selülitleri giderdiği iddia edilen Fit flop'lar, İngiltere ve ABD'de yok satıyor! Bu yılın ayakkabı çılgınlığı da Fit flop'lar oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bir terlik selülitleri azaltabilir mi?
2005 yılına sörfçü botları olarak da bilinen Ugg'lar damgasını vurmuştu. Geçtiğimiz yıl Crocs'larla tanıştık. Bu senenin 'çirkin ayakkabı' çılgınlığı ise Fit flop'lar. İngiliz tasarımı bu terliklerin ilk bakışta kalın tabanlı 'flip flop'lardan (parmak arası terlik) bir farkı yok. Hem İngiltere'de, hem de ABD'de yok satmalarının nedeni ise kadınları en zayıf noktalarından, 'estetik kaygı'larından vurmaları.

TEMBELLERE YARADI
'İçinde spor salonu bulunan terlikler' sloganıyla satışa çıkan Fit flop'ların bacak kaslarını güçlendirdiği, kalçaları sıkılaştırıp biçimlendirdiği, duruş bozukluklarını giderdiği ve selülitleri azalttığı iddia ediliyor! South Bank Üniversitesi'nin biyomekanik uzmanlarınca tasarlanan Fit flop'ların özel aratabanlarının yüründükçe ayağı destabilize ederek (sabitleyerek) ayak ve bacaklardaki kasların gerilmesine neden olduğu ve yağ yakan kas liflerini harekete geçirdiği söyleniyor. Dünya basını Fit flop'ların gerçekten işe yarayıp yaramayacağını tartışıyor son günlerde. Sonuçları almak için henüz erken ama kulağa da çok hoş geliyor aslında. Tembel kadınlara gün doğdu; düşünsenize, öyle spor yapmaya, diyetler uygulamaya falan gerek kalmadan da forma girebileceğiz demek! Sinemaya, markete giderken ayağa geçirmek yeterli. Ama yine de ne olur ne olmaz, işini sevenler ofise giderken Fit flop'lardan uzak dursun! Yalnız düzenli kullanım şart. Bir de ayaklar alışıncaya kadar tabanlarda ve kaslarda ağrıya neden olabiliyormuş. Uzun yürüyüşlerde ve sporda giyilmemesi konusunda uyarıyor tasarımcıları. Fit flop'ları ünlüler de hemen keşfetti. Molly Sims, Vanessa Williams ve Pamela Anderson'ın ayağında görüldüklerinden beri daha da çok rağbet görmeye başladılar. İngiltere'de Harvey Nichols'ın da aralarında olduğu birçok noktada, 36 pound'dan satılıyor. Telefonla ulaştığım şirket yetkilileri Fit flop'ların Mart 2008'den itibaren Türkiye'de de bulunabileceğini söylediler. "O kadar bekleyemem," diyenler ise şimdilik www.runningbare.co.uk adresinden sipariş verebilirler.
Haberin fotoğrafları