kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yaz bebekleri rahat

28.07.2007
- Astrolojiyi birçok insan 'fal' olarak algılıyor. Nedir astroloji?
- Astrolojinin bu şekilde algılandığı maalesef doğru. Ama aslında astroloji net olarak gelecekte olacakları söylemiyor, olabileceklere karşı sizi uyarıyor. Solar sisteminde gezegenler var ve bunlar hareket ediyor. Hareket ettikçe de farklı doğa olayları, gece gündüz, mevsimler meydana geliyor. Hangi mevsimde dünyaya geldiğinizse sizin karakterinizde etkili oluyor.

- Hava durumu, nasıl bizim karakterimize ve hayatımıza bu denli etki edebiliyor ki?
- Kışın, soğuk havada dünyaya gelenleri düşünün. Hava çok soğuk olduğu için, anneleri onları daha fazla sarar. Bu yüzden kış çocukları her zaman ilgiye, sıcaklığa ihtiyaç duyar. Ama almak için vermek şart. Bu yüzden önce başkalarına sarılmaları, onların yüreklerine dokunmaları gerekir. Kış çocuğuysanız, 'Sıcaklık istiyorum,' ya da Beni kucakla,' demekten çekinmeyin.

- Peki ilkbaharda doğanlar?
- İlkbahar çocukları enerji doludur. Öyle ki sürekli bir görevde olma ihtiyacı duyarlar. Eğer yapacak bir şey bulamazlarsa kendilerini yakabilirler. Savaşmaktan çekinmezler, hatta savaş bittiğinde yenisini başlatabilirler. Aktif olmazlarsa, yıkım başlatırlar. Hz Musa'nın, Hz. İsa'nın ve Hz. Muhammed'in de ilkbaharda dünyaya geldikleri biliniyor.

- Sıcak yaz günü dünyaya gelenlerin karakterlerinde ne gibi özellikler görüyoruz?
- Aradığınız kelime 'özgüven.' Çiçekler ilkbaharda yeşermeye, ağaçlar meyvelerini vermeye başlar. Yazın doğanlar da rahat rahat tüm bu oluşumların keyfine varır.

- Sonbaharda dünyaya gelenler kaldı.
- Melankolikler... Ağaçlar yapraklarını dökmeye başlar, kış kapıdadır. Tüm bu hüzünlü hava filmlere bile yansır. Dikkat ederseniz sonbahar filmleri daha dramatiktir. Oysa yazın hep Batman, Spiderman gibi doğaüstü olayları içeren filmler olur.