kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
GÖZLER ÜZERLERİNDE DTP’nin kadın milletvekilleri Meclis’e kayıt için geldiklerinde medyadan da büyük ilgi gördü.

DTP'nin kadınları Meclis'e ilk damgayı şıklıkta vurdu

Hülya KARABAĞLI Hazal ATEŞ / ANKARA
Bağımsızlarla girdikleri Meclis'te grup kuran DTP, siyasi mesajlarından önce kadın milletvekillerinin şıklığıyla dikkati çekti. DTP'liler, beyaz rengi tercih etti..
Meclis'e kayıt yaptırmaya gelen Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kadın vekilleri şıklıklarıyla dikkat çekti. 'Beyaz' ağırlıklı giyinen kadın vekillere, Ahmet Türk de beyaz ceketiyle eşlik etti. Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, SABAH'a, beyaz ağırlıklı kıyafetlerle ilgili, "Özel olarak giyinmedik. Beyaz renk tamamen tesadüf" yorumunda bulurken, Van Milletvekili Fatma Kurtulan, " Krem, beyaz ve koyu renk vardı. Özel Beyaz ve krem mevsim rengi" dedi. Öte yandan DTP milletvekilleri Meclis'te grup kurarken, Genel Kurulu'da oturacakları sıraların önüne Demokratik Toplum Partisi tabelası da asıldı.

GEYLANİ'DEN AİHM ATAĞI
DTP desteği ile Hakkâri'den seçilen Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani de, bir siyasi partiye üyeliğine dönük siyasi yasağın kaldırılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) açtığı davanın öne alınmasını istedi. Geylani'nin yasağı gelecek yıl temmuz ayında sona erecek. Geylani, İlgili maddenin tüm sonuçları ortadan kalktı. Yasa'da böyle bir suç yok" dedi.