kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer

'Bir an önce evime gitmek istiyorum'

ANKARA
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 22 Temmuz seçimlerinde Meclis'e giren muhalefet liderlerini Çankaya Köşkü'nde kabul ederek, kutladı. Köşk'e ilk olarak, saat 11.00'de CHP lideri Deniz Baykal çıktı. Sezer ile 25 dakika kadar görüşen Baykal herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldı. Baykal'dan sonra Köşk'ün ikinci konuğu MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli de 25 dakika süren görüşmeden sonra Köşk'ten açıklama yapmadan ayrıldı.

'Ne zaman biter' diye sordu
Sezer, görüşmede, her iki lideri partileri Meclis'e girdiği için kutladı. Siyasi konulara girmemeye özen gösteren Sezer, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin ne zaman biteceğine ilişkin tahminlerini sordu. Sezer, liderleri dinledikten sonra bir düşünce belirtmeden "Artık evime gidip dinlenmek istiyorum" dedi. Nezaket kuralları içinde geçen görüşmelerde Sezer'in Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin krize dönüşmeden tamamlanması temennisini ilettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararı nedeniyle kilitlendiği için Sezer'in görev süresi de 3 aya yakın uzamış ve en uzun görev yapan cumhurbaşkanlarından biri olmuştu. Sezer, 22 Temmuz seçimlerinin hemen ardından Başbakan Tayyip Erdoğan'ı Köşk'te kabul etmişti.

DTP şimdilik yok
Sezer, seçimlere bağımsız adaylarla katılıp grup kuran DTP'yi ise çağırmadı. Çankaya kaynakları, DTP'nin çağrılmamasına ilişkin olarak "Sayın Cumhurbaşkanı grubunu yeni oluşturan bir partiyi çağırmak için erken olduğunu düşünmüş olabilir. İlerde çağıracaktır" yorumunu yaptılar.
Haberin fotoğrafları