kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Seyrantepe ihalesi iptal edildi

Yeni Haber
TOKİ tarafından 19 Temmuz'da yapılan Seyrantepe ihalesi gerekli yarışma ve rekabet ortamının oluşmaması nedeniyle iptal edildi.

TOKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, 19 Temmuz'da İstanbul'da dev spor kompleksi yapılması işinin "Arsa Satışı Gelir Paylaşımı Usulü" ile ihale edildiği hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, ihale komisyonu tarafından teklif veren firmaların dosyalarında mevcut yeterlilik belgelerinin ihale dokümanında belirtilen şartlara uygunluğu incelendi. Yapılan değerlendirme sonucunda, ihalenin şartlarını sağlayacak, yarışma ve rekabet ortamının oluşmaması nedeniyle kamu menfaati gözetilerek ihalenin iptal edilmesine karar verildi. Arsanın tapu kaydında bulunan irtifak hakkı şerhinin TOKİ'ye devredilmesiyle birlikte ihaleye en kısa sürede tekrar çıkılacak.

KULLANIM HAKKI 49 YILLIĞINA GALATASARAY'IN OLACAK


Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe arazisini takas etmek amacıyla, Nisan ayında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalamıştı. Protokol uyarınca, Seyrantepe arazisi üzerine yapılacak olan stadyumun 49 yıl süreyle kullanım hakkı Galatasaray'a verilmişti.
Seyrantepe'de Hazine'ye ait 120 dönüm arazi, stad yapımı için TOKİ'ye devredilmişti. Ali Sami Yen Stadı'nın yerine ise rezidans, ticaret ve kongre merkezi yapılması üzerinde duruluyor.

(ANKA)