kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

SATIN ALMA
Kuveytli NBK, Turkish Bank'ın % 40'ını aldı

Natıonal Bank of Kuwait (NBK), Turkish Bank'ın yüzde 40'ını satın almak için anlaşma imzaladı. Turkish Bank'tan yapılan yazılı açıklamada, anlaşmanın, bugün 2 bankanın üst düzey yetkililerinin katıldığı bir törenle imzalandığı bildirildi. Açıklamada, NBK Üst Yöneticisi (CEO) İbrahim Dabdoub, bunun, NBK'nın bölgesel genişleme stratejisinde önemli kilometre taşı olduğunu ve NBK'nın Türk bankacılığına olan ilgisini yansıttığını belirtti.

RAKI
'Rekabet kararı uzadı gücümüz kalmadı'
Elda Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, rakı sektöründeki haksız rekabet nedeniyle yaptıkları başvurunun Rekabet Kurulu tarafından karara bağlanmasını istedi. 40 YTL'den satışa sunulacak Efe Organik Rakı'nın tanıtım toplantısında konuşan Ekrem Demirtaş, haksız rekabet nedeniyle yaşam savaşı verdiklerini söyledi. Demirtaş, "Mayısta yayınlanan tebliğ de göz önüne alınarak haksız rekabetin karara bağlanması için çağrıda bulunuyoruz'' dedi.

TARIM
Uzel Polonyalı Ursus ile işbirliği yapacak

Uzel Corporation, Polonya'da faaliyet gösteren Ursus ile olan işbirliği planını açıkladı. Uzel'den yapılan açıklamada, yeniden yapılanmaya giden Uzel'in, dünya pazarlarına daha fazla önem verme stratejisi doğrultusunda atılan adımlardan birinin Ursus projesi olduğu belirtildi. Açıklamada, projenin ön anlaşmasının traktör üreticisi Ursus'la geçen yıl sonunda imzalandığı, ortaklığa son halini vermek için gerekli sermaye artışının bitmek üzere olduğu kaydedildi.