kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beşiktaş: 1 Sheriff Tiraspol: 0

Yeni Haber
Beşiktaş ile Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımı arasındaki Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında siyah-beyazlı takım, rakibini 1-0 yendi.

Beşiktaş, sahaya iyi yayılan ve iyi kapanan rakibi karşısında önemli gol pozisyonu bulamadı. Kalesinde ciddi tehlike yaşamayan siyah-beyazlı ekip, ilk 20 dakikada pozisyon üretirken, kalan bölümde hücumda organize olamadı ve aradığı golü bulamadı.

9. dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan ortasında, kalecinin yumrukladığı topu önünde bulan Serdar Özkan, kalecinin yerde bulunduğu sırada sağ çaprazdan sert vurdu, ancak meşin yuvarlak savunmadan geri döndü.

20. dakikada Delgado'nun uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, top üstten auta gitti.

43. dakikada Serdar Kurtuluş'un sağdan ortasında altıpasta topla buluşan Bobo'nun etkisiz kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleye paralel bir biçimde gitti. Rakip takım savunması daha sonra topu kontrol etti.Karşılaşmanın ilk yarısı da 0-0'lık skorla tamamlandı.

52. dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan ortasında, ceza alanında topla buluşan Batuhan'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

53.
dakikada Balima'nın sağdan ortasında, ceza alanında topla buluşan Kuchuk'un etkisiz şutu sonrası kaleci Rüştü, meşin yuvarlağı kontrol etti.

56. dakikada Serdar Kurtuluş'un sağdan ortasında, kalecinin uzaklaştırmak istediği topla ceza alanında buluşan Tello'nun bekletmeden kafa şutunda, meşin yuvarlak üstten çok farklı biçimde auta gitti.

62.
dakikada Balima'nın sağdan yerden pasında, ceza alanında topla buluşan Kuchuk, meşin yuvarlağı iyi sakladı. Önünü boşaltan bu oyuncunun ceza alanı içinde sağ çaprazdan şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

67.
dakikada Serdar Özkan'ın sağdan ortasında, ceza alanında topla buluşan Batuhan'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan autu boyladı.

73. dakikada Tello'nun soldan ortasında altıpasta topla buluşan Bobo'nun ayak koymak istediği meşin yuvarlak, savunmaya çarparak kornere gitti. Aynı dakika içinde Ricardinho'nun sağdan kullandığı köşe atışında, ön direkte topla buluşan İbrahim Toraman, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

79. dakikada konuk ekip atağında oluşan karambolde topu önünde bulan Kuchuk, ceza alanı içinde sağ çaprazdan sert vurdu. Kaleci Rüştü, meşin yuvarlağı parmaklarıyla kornere çeldi.

86. dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan ortasında kafalardan seken topu ceza alanında önünde bulan Serdar Özkan, 2 rakibini geçtikten sonra vurmakta gecikince, Beşiktaş önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.

90. dakikada maçın yıldızlarından Serdar Özkan'ın sol çaprazdan şutunda, kaleci son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi ve karşılaşmayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

Stat:
BJK İnönü

Hakemler: Peter Sippel, Walter Hofmann, Peter Henes (Almanya)

Beşiktaş: Rüştü, Serdar Kurtuluş, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Ricardinho, Tello, Delgado, Bobo

Sheriff Tiraspol:
Pascenco, Mamah, Tarkhnishvili, Gnanou, Pereira, Rovamba, Balima, Corneencov (Dk. 43 Demalde), Arbanas, Constancia, Kuchuk

Sarı Kart: Dk. 16 Tello (Beşiktaş)

Beşiktaş, Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımı ile yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçıyla, tam 74 gün sonra BJK İnönü Stadı'nda taraftarlarının karşısına çıktı.

BJK İnönü Stadı'nda en son Turkcell Süper Lig 33. hafta maçında 19 Mayıs 2007'de Ankaraspor ile karşılaşan ve 2-1 galip gelen siyah-beyazlılar, FC Sheriff Tiraspol maçıyla İstanbul'da taraftarıyla 74 gün sonra hasret giderdi.

Tribünlerde yer alan siyah-beyazlı taraftarlar, uzun bir aradan sonra takımlarını izleme şansını buldu. Bu arada kapalı ve numaralı tribünler tamamıyla dolarken, açık tribünlerde kimi boşluklar göze çarptı. Karşılaşmayı 25 bine yakın siyah-beyazlı sporsever izledi.

3 YENİ TRANSFER İLK KEZ RESMİ MAÇTA FORMA GİYDİ

Beşiktaş'ın yeni transferleri Rüştü, Cisse ve Tello, bu gece ilk 11'de sahaya çıkarken, ilk kez bir resmi maçta siyah-beyazlı formayı giydiler. Siyah-beyazlı taraftarlar, yeni transferleri tek tek tribünlere çağırıp sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar, yeni transferlerin ardından diğer futbolcuları da tribünlere çağırdı ve ''yumruk şov'' yaptırdı.

İBRAHİM KAŞ VE SERDAR ÖZKAN İLK 11'DE

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sürpriz bir kararla genç oyuncular İbrahim Kaş ve Serdar Özkan'a ilk 11'de şans verdi. Koray'ı yedek soyunduran Sağlam, bu futbolcunun yerine savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ile birlikte İbrahim Kaş'ı oynatırken, yeni transferlerden Mehmet Yozgatlı da yedek soyundu.

FORVETTE BOBO-DELGADO İKİLİSİ

Nobre'nin sakatlığında FC Sheriff Tiraspol maçında forvette Bobo'nun yanında Delgado forma giydi. Cisse ön liberodo, Tello orta alanın solunda oynarken, Ricardinho da orta sahanın göbeğinde görev aldı. Öte yandan yedek kulübesinde ise kaleci Hakan, Ali Tandoğan, Aydın, Baki, Batuhan, Koray ve Mehmet Yozgatlı bulunuyor. Sakatlıkları bulunan Nobre, Burak, Gökhan Zan ve Mehmet Sedef kadroda yer almadı.

''OPTİK BAŞKAN'' UNUTULMADI

Siyah-beyazlı taraftarlar, geçen günlerde vefat eden tribün liderlerinden ''Optik Başkan'' lakaplı Mehmet Işıklar'ı unutmadı. Işıklar için kapalı tribünde çok sayıda pankart asılırken, taraftarlar zaman zaman ''Optik başkan ölmedi kalbimizde yaşıyor'' diye tempo tuttu.

Ayrıca Işıklar'ın görüntüleri skorborddan yayınlanırken, ''Yiğidim aslanım burada yatıyor'' şarkısı çalındı. Bu arada takımlar ısınırken taraftarların isteğiyle Işıklar için saygı duruşunda bulunuldu. İki takım futbolcuları da ısınmayı keserek saygı duruşuna katıldı.

Ayrıca kapalı tribünde, ''Türkiye'deki taraftar ruhunu taşıyan ve acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz'' pankartı açıldı. Yeni açık tribünde de ''İnönü'de Işıklar söndü, karanlıktayız'' pankartı dikkati çekti.

Diğer yandan geçen ay yaşamını yitiren Beşiktaş taraftarı olan şarkıcı Barış Akarsu'nun posteri de yeni açık tribünde yer aldı. Diğer yandan tribünlerde ilginç pankartlar da göze çarptı. Yeni açık tribünde ''Azrail akıllı ol'' pankartı açılırken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam için de ''Çok Sağlam geliyoruz'' pankartı asıldı.

ULUSOY DA MAÇTA

Karşılaşmayı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da protokol tribününde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte izledi.

Milli takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcıları, Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Ergin Ataman da da maçı izleyenler arasındaydı. Öte yandan Beşiktaş, sahaya yeni üretilen çubuklu formalarıyla çıktı.

SAĞLAM'IN İLK RESMİ MAÇI

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, FC Sheriff Tiraspol karşısında Beşiktaş ile ilk resmi maçına çıktı. Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi genç teknik adam ve idari menajer Ali Gültiken'e sevgi gösterisinde bulundu. Ayrıca minik taraftarlar maç öncesi Sağlam'a çiçek verdi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Ankaragücü 0 0 0 0 0 0 0
2 Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0
3 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0
Tümünü göster...
4 Bursa 0 0 0 0 0 0 0
5 Denizli 0 0 0 0 0 0 0
6 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0
7 G.Birliği 0 0 0 0 0 0 0
8 G.Birliği Oftaş 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0
12 Kayseri 0 0 0 0 0 0 0
13 Konya 0 0 0 0 0 0 0
14 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
15 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
16 V.Manisa 0 0 0 0 0 0 0
17 Ç.Rize 0 0 0 0 0 0 0
18 İ.B.B. Spor 0 0 0 0 0 0 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor Fenerbahçe  
 Gaziantep Kasımpaşa  
 Beşiktaş Konya  
 Kayseri V.Manisa  
 Ankaraspor Ankaragücü  
 Denizli Bursa  
 Trabzon Sivas  
 Galatasaray Ç.Rize  
 G.Birliği G.Birliği Oftaş