kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

'Medyatik Müsteşar'a takipsizlik haberi uydurma

Cumartesi günü büyük gazetelerde "Medyatik Müsteşar Mehmey Şahin'e Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından takipsizlik" başlığı ile Gebze'deki akaryakıt kaçakçılığına yardım suçu işlediği iddia edilen
Gümrük eski Müsteşarı Mehmet Şahin'in yargılanmasına gerek görülmediği ve takipsizlik kararı aldığı belirtiliyordu. Hatta haberde kendisine göya sorulmuş 'göreve iade bekliyor musunuz?' diye. Kendisi de 'Sayın Bakan bilir, benim bir talebim yok, ancak görev verilirse kaçmam' cevabını vermiş.
Değerli okurlarım bu haberi okuyunca gözlerime inanamadım. Çünkü haberin doğru olması mümkün değil. Gümrük eski Müsteşarı Mehmet Şahin ile ilgili 'kaçakçılığa yardım' suçlamalarından dolayı yargılanması gerektiği halde, Bakan Tüzmen tarafından korunarak yargı izninin verilmediğini, ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın kararı ile Bakan Tüzmen'in yolsuzlukla suçlanan Müsteşarın yargılanmasına izin vermeme işlemini ortadan kaldırması üzerine Başsavcılık hazırlık soruşturması başlatmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hazırlık soruşturmasını tamamlamış ve gazetelere yansıyan takipsizlik kararının şüpheli Gümrük Eski Müsteşarı Mehmet Şahin'i koruyanlar tarafından takipsizlik kararı verdi diye uydurma haber yapılmış.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Gümrük Teftiş Kurulunca ortaya çıkarılan Gebze'deki 'akaryakıt kaçakçılığı' olayına yardımla suçlanan Gümrük eski Müsteşarı Mehmet Şahin hakkındaki hazırlık soruşturmasını bitirerek düzenlediği iddianamesinde Mehmet Şahin'in 9 yıla kadar hapsini istedi . Yargıtay 4.Ceza Dairesi de, Yargıtay Başsavcılığı'nın Mahmet Şahin hakkındaki iddianamesini kabul etti. Gümrük Eski Müsteşarı Mehmet Şahin'in Yargıtay 4. Ceza Dairesi'ndeki yargılanması 25 Ekim 2007 tarihinde başlayacak.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesinde Gebze'deki akaryakıt kaçakçılığında ' kaçakçılığa yardım' suçu işlediği iddia edilen Mehmet Şahin'in TCK.'nın 'Görevi Kötüye Kullanma' başlıklı 257'nci maddesi uyarınca 3 yıla kadar, 'yargı görevini yapanı etkileme' başlıklı 277'nci maddesi uyarınca 2 yıla kadar ve 'kamu görevlisinin suçunu bildirmemesi' başlıklı TCK'nın 279'ncu maddesi uyarınca (2 kere işlemiş) 4 yıl olmak üzere toplam 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor . CHP'li Kemal Anadol'un gündeme taşıdığı rüşvet aldığı iddiasına ise yeterli delil bulunamadığı için sadece bu konuda takipsizlik veriliyor. Bütün bunlara rağmen yolsuzlukla yargılanmasına karar verilen Mehmet Şahin, Bakan Tüzmen için bu ara kolları sıvamış ve Bakan'a seçim bölgesi Mersin'de oy avına çıkmış.
Bakalım halk ne dersi verecek?