kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Satıcı, Şimşek'in sözlerine içten içe sevinmiş olmalı

Batmanlı hemşehrim bakan adayı Merrill Lynch Başekonomisti Mehmet Şimşek Gaziantep'ten milletvekili seçildikten sonra ilk demecini 'tekstil sektörünün geleceği' üzerine verdi. Mehmet Şimşek başarılı bir ekonomi st . Siyasette birazcık acemi, ancak zamanla onu da öğrenir. Mehmet Şimşek, "Türk tekstili, Çin ile rekabet edemez. Çünkü Çin'deki düşük maliyetler karşısında bizim tekstil sektörünün ayakta kalması mümkün değil" demeye çalıştı.
Nitekim ilk tepkiler üzerine Mehmet Şimşek, sözünün yanlış anlaşıldığını, Çin tehdidi karşısında Türk tekstilinin markalaşma yoluna gitmesi gerektiğini vurgulamak istediğini de açıklamıştı.
Mehmet Şimşek'in ilk beyanatına sözde tepki dünkü Genel Kurul'da
TİM'den hemencecik geliverdi. TİM Başkanı Oğuz Satıcı, 'Türk tekstili için bu sözler söylenmemeli' diye demeçler verdi. Oysa Mehmet Şimşek'in bu sözleri aslında içten içe Oğuz Satıcı'nın hoşuna gitmiş olmalıydı.
Hani TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın ortak olduğu şirket Mısır'da 2 milyon metrekare serbest bölgeden arazi kapmıştı ya. Oğuz Satıcı da başta tekstilciler olmak üzere işverenler için tüm masrafları ihracatçı birliklerden karşılanmak üzere ballı Mısır gezisi düzenlemiş ve arazisinden fabrika yeri satmak üzere ihracatçıları kandırmaya çalışmıştı ya...
Üstelik Mısır gezisine TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile birlikte Bakan Kürşad Tüzmen de katılmıştı...
Nitekim Tüzmen'in Satıcı'ya o dönem verdiği destek seçimin ardından dünkü Genel Kurul'da bir kez daha karşılığını buldu. Satıcı, Bakan Tüzmen için "Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek lazım. 5 yıldır bizim için nefer gibi çalışan teknik direktörümüzü yeni hükümette de aynı görevde istiyoruz" dedi. Eee elbette ister. Satıcı, kendi arazisini pazarlayacak bakanı başka nerede bulacak ki?