kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bahçeşehir Üniversitesi sahibi Enver Yücel, ekonomideki yeni transferleri Deniz Gökçe, Seyfettin Gürsel, Taner Berksoy ve Yılmaz Esmer ile birlikte yeni projelerini aktardı.

Bahçeşehir, ekonomide dünya ile işbirliği yapacak

Bahçeşehir Üniversitesi, Prof Dr. Taner Berksoy'la başladığı 'ekonomi hocaları' transferine bu yıl Deniz Gökçe, Yılmaz Esmer ve Seyfettin Gürsel'le hız verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bahçeşehir, ekonomide dünya ile işbirliği yapacak
Ekonomi alanında Türkiye'nin önde gelen öğretim üyelerini transfer ederek atağa geçen Bahçeşehir Üniversitesi kurulacak Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'yle Türkiye'nin referans merkezi olmaya hazırlanıyor. Merkezin başkanlığını yapan Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Taner Berksoy "Yapacağımız araştırmalar ve üreteceğimiz datalar ile Türkiye'de önemli bir veri açığını kapatacağımıza inanıyoruz' diyerek Türkiye'nin global rekabet koşullarında yer alabilmesi için bilginin önemini vurgaladı. Bahçeşehir Üniversitesi, geçen yıl Prof Dr. Taner Berksoy'la başladığı 'ekonomi hocaları' transferine bu yıl Deniz Gökçe, Yılmaz Esmer ve Seyfettin Gürsel'le hız verdi.

PROJELER SIRADA
Berksoy, kurulacak merkezin dünyanın önde gelen üniversiteleri ve ekonomi alanında aralarında OECD gibi dev kuruluşlarında bulunduğu merkezlerle işbirliği yapacağını da açıkladı. Berksoy Türkiye'de birçok ham datanın bulunduğunu amaçlarının toplanacak ve halen hazır olan dataların işleyerek sunulması olduğunu sözlerine ekledi. Berksoy merkezin bu ay içerisinde saha araştırmalarına başlayacağını da açıkladı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "Bizim yapmamız gereken üniversite eğitiminde her alanda İstanbul' u cazibe merkezi haline getirmek. O zaman bizim eğitim kurumlarımız yabancı öğrencilerin akınına uğrayacak ve bize beyin göçü de başlayacak. Bunun için her türlü imkanımız var" dedi. Yücel Türkiye'nin gelişmeyi sürdürdüğünü ve kişi başına milli gelir rakamının 5 bin doları geçtiğini hatırlatarak 'Bu gelişmeler sürerse Türkiye artık global dünyanın bir parçası haline geliyor. Bizim bu yapıya uygun gençleri yetiştirmemiz gerekiyor" diye konuştu. Prof. Necip Çakır başkanlığındaki Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü'ne bu yıl Galatasaray Üniversitesi'nden Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yılmaz Esmer ve Doç. Dr. Deniz Gökçe de katıldı. Üniverite'nin İşletme Fakültesi dekanlığını ise geçen yıl transfer olan Prof. Dr. Taner Berksoy yürütüyor.
Haberin fotoğrafları