kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Abdüllatif Şener'i rozetini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu taktı. Şener, "Siyaset mi hocalık mı?" sorusuna "Elbette hocalığı tercih ederim" yanıtını verdi.

Şener Hoca'nın ilk dersi: Özelleştirme

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, akademik hayata geri dönüyor. TOBB ETÜ'de ders vermeye başlayacak olan Şener Hoca'nın ilk dersi özelleştirme..
22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, akademik hayatına geri dönüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi statüsüyle ders vermeye başlayacak olan Şener, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Tahsin Kesici, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Sak, TEPAV İstikrar Enstitüsü direktörü Süreyya Serdengeçti ve TOBB ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Özatay da katıldı. 16 yıl aradan sonra hocalığa geri dönen Abdüllatif Şener'in bilimsel araştırma konuları arasında ilk sırayı özelleştirme alıyor.

'SIFIRCI HOCA DEĞİLİM'
Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinde çalıştığı dönemlerde öğrencilerin kendisine yakıştırdığı takma ismi olmadığını da anlatan Şener, öğrencisi olacak gençlerin yüreğine de su serpti: "Beni kimse "0"cı hoca olarak tanımlayamaz." TOBB ETÜ'yü teorik bilgiyi pratikte de uygulama özelliği bulunması ve üniversitenin başarı seviyesinin yüksek olması nedeniyle seçtiğini söyleyen Şener, "Hayatın akışını bilmezseniz, küresel rekabette nelerle karşılaşacağınızı bilmezseniz. Bu sıkıntılarla birebir imkanı bulamazsanız aldığınız bilgiler kitap satırları arasında kalır" diye konuştu. Aktif siyaset yapma kapısını kapatıp kapatmadığına ilişkin bir diğer soruya verdiği yanıtta da üniversite hocalarına siyaset yasağının bulunmadığını belirtti ve "Benim önüme ne zaman üniversite hocalığı mı siyaset mi diye bir tercih gelse ben her zaman hocalığı tercih ederim" dedi. TOBB ETÜ'nün devlet üniversitesi değil vakıf üniversitesi özelliğini hatırlatan Şener, öğretim üyesi olmasının siyasi hayatının önünde herhangi bir engel teşkil etmeyeceğine de dikkat çekerek yeniden siyasete dönebileceğinin sinyalini verdi. Aktif siyaset yapma kapısını kapatıp kapatmadığına ilişkin bir diğer soruya verdiği yanıtta da Şener, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre devlet memurlarının siyaset yapmalarının yasak olduğunu anımsattı. Üniversite hocalarının bu kapsam dışında olduklarını belirten Şener, ''Benim önüme ne zaman üniversite hocalığı mı siyaset mi diye bir tercih gelse ben her zaman hocalığı tercih ederim'' dedi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Abdüllatif Şener'in ekonomi alanında en üst düzeyde uygulamaların başında bulunduğunu, vereceği derslerle öğrencilerin yetişmesinde önemli katkılar sağlayacağını belirterek Şener ile çalışmaktan mutluluk duyacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu ile Kesici, toplantı sonrasında TOBB rozetini Şener'in yakasına iğneledi.