kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beş yılda 8 'House' açtı 20 milyon YTL ciro yaptı

SİNAN ÖZEDİNCİK
En büyük şubesini İstinye Park'ın içinde açmaya hazırlanan The House Cafe, kurulduğundan bu yana beş yılda 8 şube ve 20 milyon YTL ciroya ulaştı..
Canan Özdemir, Ramazan Üren ve Ferit Baltacıoğlu'nun ortaklığında kurulan The House Cafe, beş yılda rekor büyüme göstermiş, yiyecek içecek sektörünün en önemli marka mekanlarından biri. 2002 yılında Nişantaşı'nda eski bir dairenin kafeye dönüştürülmesiyle ilk şubesini açan The House Cafe, bugün Teşvikiye, Tünel, Ortaköy, Etiler ve Caddebostan'da bulunan altı şubesinde hizmet veriyor. En büyük The House Cafe ise kasım ayında hizmete girecek İstinye Park AVM'nin içinde açılacak. Buradaki şube, tam 400 metrakarelik alanda hizmet verecek. Bu ve Teşvikiye Mado'nun yerine açılacak şubelerle birlikte The House Cafe'nin şube sayısı sekiz olacak. Yılda 500 bin YTL ciro ile yola çıkan The House Cafe, 2007 itibariyle 20 milyon YTL ciroya ulaşmış bulunuyor. 2002'de açılan 50 kişilik mekan, bugün toplamda bin 140 kişi kapasiteli bir zincir durumunda. Günde 2 bin 150 kişinin ziyaret ettiği şubelerde, kışın yaklaşık 200, yaz aylarında ise 350 kişilik personel hizmet veriyor. Şubeleri arttıkça kurumsallaşma çalışmalarına ağırlık veren The House Cafe, Balat'ta hizmete giren üç katlı merkez ofisinde, genel müdürlük, muhasebe, satın alma, halkla ilişkiler ve insan kaynakları bölümleriyle gelişimine yön veriyor. Burası House Cafe'cilerin kendilerine ait olan tek mülkü. Diğer şubeleri için kira ödüyorlar. Dekorasyonuyla birçok dergiye konu olan The House Cafe'nin tüm şubelerinin ve merkez ofisinin konsept ve tasarımı, 2004 yılında Wall Paper dergisi tarafından "En İyi Genç Tasarımcılar" ve 2005 yılında Blue Print tarafından "En İyi Gelecek Vaat Eden Tasarımcılar" ödüllerini alan Autoban Mimarlık'a ait.

MÜŞTERİ BAŞINA 20 YTL
The House Cafe'de mönüler, dünya mutfağının yerel tatlarla birleşiminden oluşuyor. Yaklaşık 80 farklı kalemden oluşan mönüde; pizza seçenekleri, salatalar, kahvaltılar, et ve tavuk çeşitleri, deniz ürünleri, sandviçler ve tatlılar bulunuyor. Tüm şubeler, haftanın yedi günü, kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği servisi sunuyor. Ayrıca tüm şubelerde alkollü içki servisi bulunuyor. The House Fine adlı Ortaköy şubesinde ise pazar günleri açık büfe kahvaltı servisi de var. Ortaklardan Canan Özdemir, "Bir misafirin kafelerimizde ortalama harcadığı rakam 20 YTL'dir. The House Cafe olarak çok yakında dünyanın önemli metropollerinde de şubeler açmayı planlıyoruz." diyor. Her bir şube, 500 bin dolara mal oluyor.