kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Seçim bitti konuta ilgi yüzde 100 arttı

EBRU ERDOĞAN
Belirsizlik nedeniyle taleplerini erteleyen halk, seçim sonrası inşaat firmalarının satış ofislerini doldurdu. Yoğunluk bir haftada iki kat arttı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Seçim bitti konuta ilgi yüzde 100 arttı
AKP hükümetinin yeniden tek başına iktidar olması, belirsizlik ortamında daralan konut talebini de harekete geçirdi. Seçim sonrasında satış ofislerini dolduranların sayısı yüzde 100 artarken Aşçıoğlu İnşaat'ın patronu Yaşar Aşçıoğlu, bilgi almak için gelenlerin büyük çoğunluğunun gerçek alıcı olduğunu söyledi. Seçim sonuçlarının belirmeye başlamasıyla birlikte konuta olan talepte çok hızlı bir artış olduğunu dile getiren Aşçıoğlu, önümüzdeki dönemde bu talebin artarak devam edeceğini anlattı. Seçim ertesinde hem telefon edenlerin hem de satış ofislerine uğrayanların sayısının iki kat arttığını dile getiren Aşçıoğlu, "Bu müşterilerin çoğu gerçek alıcı. Belirsizlik ortamının ortadan kalkmasıyla birlikte hemen alımlara başladılar" diye konuştu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da tek partili iktidarın seçim sürecindeki belirsizliği ortadan kaldırdığını belirterek şöyle konuştu: "Satış ofislerimizi ziyaret edenlerin sayılarında yüzde 50 civarında bir artış var. Bizden sonra burada bulunan banka şubelerine de uğruyorlar ve kredilerle ilgili bilgi alıyorlar. Ama satışlardaki asıl canlılığın sonbaharda olacağını sanıyorum."

OY VEREN KONUT ALMAYA GİTTİ
Seçim gününden itibaren satış ofislerinde önemli hareketlilik olduğunu dile getiren Eston Genel Müdürü Salih Kuzu, çok sayıda konut alıcısının olduğunu, seçim sonrasında zaten var olan yabancı ilgisinin de devam ettiğini söyledi. Bu hareketliliğin devam etmesiyle satışların üç kat artabileceğini ifade eden Kuzu, hem şirketlerin hem bankaların hem de konut sahibi olmak isteyenlerin hazırlıklara başladıklarını kaydetti.