kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sevk kalkınca SSK'lı üniversiteye hücum etti

HACER GEMİCİ
15 Haziran'daki Sağlık Uygulama Tebliği ile SSK'lılar üniversite hastanelerine sevksiz gitmeye başladı. Sadece İstanbul Tıp Fakültesi Üniversite Hastanesi'ne günde 7 bin yeni hasta geldi..
Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) bağlı vatandaşlara üniversite hastanelerinin kapısının açılması uzun kuyrukları geri getirdi. 15 Haziran tarihinden itibaren başlayan uygulamanın sonuçlarını görmek için gittiğimiz üniversite hastanelerinde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyrukların oluştuğunu gördük. SSK'lıların teknik donamımı daha iyi olduğu için tercih ettiklerini ifade ettikleri üniversite adeta akın ederken, bu durum rakamlara da yansımış durumda. Nitekim İstanbul Tıp Fakültesi Üniversitesi Hastanesi'nin günlük hasta sayısında net olarak artış göze çarpıyor. 15 Haziran'dan önce günde ortalama 26 bin 500 kişiye bakan İstanbul Tıp Fakültesi Üniversite Hastanesi'nde o tarihten sonra günlük ortalama hasta sayısı 33 bine yükselmiş bulunuyor. Hastaların yoğunlaştığı poliklinikler ise daha çok iç hastalıklar bölümü. 15 Haziran'dan önce günde 5 bin 500 hastanın geldiği bu bölümlerde rakamlar 7 ile 8 bine dayandı.

HİZMET KALİTESİ DÜŞTÜ İDDİASI
Bu durum üniversite hastanelerinden hizmet alan Emekli Sandığı emekli ve çalışanlarının tepkisine de yol açtı. Emekli Sandığı mensupları hizmet kalitesinin düştüğünü öne sürerken, SSK'lılar oluşan sıralara rağmen pek şikayetçi değil. Bu arada sabah 06.00 gibi gelip sıra oluşturan kalabalıkların çoğunu SSK'lıların oluşturduğu ifade ediliyor. Anımsanacağı üzere haziran ortasına çıkan Sağlık Uygulama Tebliği ile birlikte üniversite hastaneleriyle protokol yapıldı. Daha önce devlet hastanelerinden hizmet alan SSK'lılara herhangi bir sevke gerek olmadan üniversite hastanelerinin yolu da açılmış oldu.