kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İbrahİm Bodur, kürsüye çağırdığı kızı Zeynep Bodur Okyay'a, eline aldığı Türk Bayrağını ve söz sahibi olma anlamına gelen sembolik sopayı verdi.

İbrahim Bey, 'Kale'sinin bayrağını kızına devretti

Kale Grubu'nun bayrağını kızı Zeynep Bodur Okyay'a devreden İbrahim Bodur, "Yeni hükümetten kalkınmanın lokomotifi olan sanayi sektörüne destek ve teşvik vermesini bekliyoruz" diye konuştu..
İLİŞKİLİ HABERLER
İbrahim Bey, 'Kale'sinin bayrağını kızına devretti
Çanakkale Seramik Fabrikaları kurucusu ve Murahhas Azası İbrahim Bodur, sanayide 55, seramikte 50'nci yılını tamamladığını söyleyerek, "50 yıldır taşıdığım Kale Grubu bayrağını, kızım Zeynep Bodur Okyay'a ve onunla beraber çalışacak olan yönetici ve çalışanlarımıza teslim ediyorum" dedi. Kale Grubu'nun 50'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle fabrikaların bulunduğu Çan ilçesinde düzenlenen Seramik Bayramı etkinliklerinde konuşan Bodur, kurulacak yeni hükümetten beklentilerini de anlatarak, 'kalkınmanın ve gelişmişliğin lokomotifi olan sanayi sektörüne destek ve teşvik beklediklerini' belirtti. Bodur, öncelikle illere göre çıkarılmış olan ve 49 ili kapsayan teşvik kanununun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, "Teşvik, bölgesel ve sektörel bazda yeniden düzenlenmelidir. Bunun için de gerekli sanayi envanteri hazırlanıp, en kısa sürede tamamlanmalıdır" diye konuştu.

8 MİLYAR DOLAR CİRO
Bodur, Kale Grubu olarak 8 milyar dolarlık ciroya ulaştıklarını kaydederek, bu tutarın 2 milyar dolarının ihracattan elde edildiğini vurguladı. Bodur sözlerini şöyle sürdürdü: "Grup olarak 4 milyar dolarlık katma değer yarattık. Yaratılan bu katma değerin 1.5 milyar doları vergi olarak devlete, 1 milyar doları ücret olarak çalışanlara, 750 milyon doları yatırımlara, 250 milyon doları kâr payı olarak ortaklara ödenmiş, 500 milyon dolar da özkaynak olarak bünyede bırakılmıştır. Türkiye'nin GSMH'sinin 2006 yılı itibarıyla ve geçen 55 yıl zarfında 575 milyar YTL'ye çıkmasında sanayi sektörünün çok önemli katkıları olmuştur." Törene katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, devir teslimi değerlendirirken, "İstiyoruz ki ikinci kuşağa hep böyle sopalarla devredilsin bayraklar. Türkiye o zaman sanayide daha isabetli daha güçlü hale gelir" dedi.