kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türktan (solda) Avea Genel Müdür Yardımcısı Jamal Fakory ve Kemal Erman kapsama alanı hakkında bilgi verdi.

'Sevgili, eş-dost için alınan ikinci hat algısını yıktık'

Avea CEO'su Cüneyt Türktan, geçmişte sevgili, eş veya dostla konuşmak için alınan ve ikinci hat olarak görülen Avea'nın artık eski algıyı yıkarak bu durumu avantaj haline getirdiklerini vurguladı..
Geçmişte Avea'nın ikinci hat olarak kullanıldığını ifade eden Avea CEO'su Cüneyt Türktan bu algıyı kırdıklarını, ilk pazara girdiklerinde fiyat avantajıyla birlikte müşterilerinin eşi, sevgilisi veya bir başkasıyla ucuza konuşmak için Avea'yı tercih ettiğini belirtti. Artık bu durumu avantaja çevirdiklerini ifade eden Türktan, "İlk başta bu müşteriler sadece Avea'dan Avea'ya arama yapıyordu. Fakat bu durum değişti. Artık müşterilerimiz diğer GSM operatörlerine de arama yapıyor" dedi. Marmara Denizi'nin hiçbir operatörün yatırım yapmadığı bölge olduğunu belirten Türktan, proje kapsamında 7 adet yeni baz istasyonu kurduklarını kaydetti. Son bir ayda Marmara Denizi'nde servis veren baz istasyonlarında taşınan trafik değerlerinde ciddi artışlar yaşadıklarının altını çizen Türktan, revizyonun 1 milyon dolara mal olduğunu ifade etti.

EN İYİ MÜŞTERİ YUNANLI
Türktan, yurt çapında yatırımlarının devam ettiğini anlatarak, "Hayata geçirdiğimiz ağ ile Türkiye'nin üç büyük ili olan İstanbul, Ankara ve İzmir'de bir numaraya yerleştik. Sadece bir sene zarfında gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sayesinde 3 büyük şehirde en başarılı GSM operatörü haline geldik'' diye konuştu. Ege Denizi'nde en iyi müşterilerinin Yunanlar olduğunu belirten Türktan, yüksek seviyede 'international roaming' (uluslararası dolaşım) geliri sağladıklarını, Avea olarak en çok istasyon kurmakta zorluk çektiklerini kaydetti. Türktan, bunun çözümünün de kule paylaşımı olduğunu, Vodafone ile kule paylaşımına başladıklarını söyledi. Türktan, "Bu yıl 50 milyon dolarlık roaming geliri bekliyoruz. Bu, cironun yüzde 5'ini oluşturuyor. Yıl sonunda hem trafik olarak hem para olarak roaming gelirlerinde yüzde 100'lük artış bekliyoruz'' dedi. Türktan, Avea içinde faturalı hat kullanımının yüzde 40 seviyelerinde olduğunu ve bu rakamın yüzde 90'ının kamu çalışanlarının oluşturduğunu, şimdi bu kesimi avantaja çevirdiklerini de sözlerine ekledi.