kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Taner Akçam

'Akçam, Hrant Dink olmasın' kampanyası

DIŞ HABERLER
Ermeniler, tarihçi Taner Akçam'ın Türk medyasınca hedef gösterildiğini iddia ederek "Sonu Hrant Dink gibi olmasın" diyerek Avrupa'dan Ankara'ya baskı yapmasını istedi..
Ermeni dernekleri, ABD'de tarih profesörü olan ve Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen Taner Akçam'ı korumak için Avrupa'ya çağrı yaptı. Collectifvan ve Yevrobatsi isimli Ermeni siteleri, Türk medyası tarafından Akçam'ın hedef gösterildiğini iddia ederek, "Akçam'ın 2'nci Hrant Dink olmasını engellemek için Avrupa'dan Türkiye'ye bu konuda baskı yapmalarını" istedi. Fransız Ermeni Dernekleri Koordinasyon Komitesi de Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye bir mektup yazdı. Avrupa'da da yayımlanan Türk gazete ve dergilerinin Akçam'la ilgili bir tür linç kampanyası yürüttüğünü kaydeden Komite, "Hrant Dink'in öldürülmesine de benzer bir kampanya yol açmıştı" diyerek, bunu engellemek için Türk yetkililere baskı yapılmasını talep etti.

Haberler "karalıyor"
Ankara'daki Fransız büyükelçisinin bu amaçla devreye girmesini isteyen Komite, Sarkozy'ye aynı zamanda konuyu AB'ye taşıması çağrısında bulundu. Akçam'ın "bağımsız" araştırmalar yapan önde gelen araştırmacılardan birisi olduğunu belirten Ermeni dernekleri, tarihçiyi korumak için özel bir komite de kurdu. Dink suikastinden önce basında başlatılan karalama kampanyasının "aynısının" bu kez de Akçam için söz konusu olduğu öne sürüldü. Akçam'ın ABD'de yaşamasının öldürülmesine engel olmadığı belirtilirken, ABD'de yayımlanan ve sözde Ermeni soykırımını anlattığı yazılarını derlediği "A Shameful Act" (Bir Utanç Eylemi) isimli kitabı üzerine basında çıkan haberlerin de "karalama" kampanyasının parçası olarak kullanıldığı iddia edildi.