kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya Türkiye'yi konuşuyor

DIŞ HABERLER
Economist: Türkiye'den alınacak dersler var.
Dünyanın önde gelen haftalık haber dergilerinden Economist, Türkiye'den alınacak dersler olduğunu yazdı. Türklerin orduya saygı duyduğunu ancak ordunun siyasete karışmasını istemediğini yazan dergi, AKP'nin de kazandığı zafere rağmen dikkatli olması gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin "müstesna" bir tarihi olduğu haberde seçimlerine katılım oranının yüzde 85 olduğu ve pek çok Türk'ün plajlardaki tatillerini kısa keserek oy vermeye geldiği belirtildi.

The Daily Telegraph: Erdoğan siyasi çözüm arayabilir
AKP'nin seçimlerde elde ettiği zaferin yankıları sürürken halktan güçlü bir yetki alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Irak'taki PKK sorunu konusunda askerlerin istediği geniş operasyon yerine farklı bir yaklaşımı benimseyebileceği öne sürüldü. İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, Erdoğan'ın tercih edebileceği yaklaşımın, "sınırlı baskınlar" ile birlikte yürütülecek "siyasi çözüm arayışı" ve Washington'un aracılığıyla Irak Cumhurbaşkanı Talabani'ye baskı yapılmasını içerebileceğini iddia etti.

Washington Post'tan Erdoğan'a "İhtiyatlı davran" çağrısı
Washington Post gazetesi, başyazısında Erdoğan'ın, "demokrasi ve ılımlı İslam'ın iyi bir karışım olabileceğini gösterdiğini" belirtirken, cumhurbaşkanı seçimi ve PKK konusunda "ihtiyatlı" davranarak başarısını sürdürmesini istedi. Ortadoğu'da demokrasi ve ılımlı İslam davalarının Türkiye'deki seçimlerin sayesinde çok ihtiyaç duyduğu bir destek sağladığını kaydeden gazete, Erdoğan'ın "inandırıcı" bir zafer elde ettiği, halkın da, ordunun AKP ile ilgili korkularını paylaşmadığını gösterdiği görüşünü dile getirdi.