kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Olay yerinde toplanan vatandaşlarla, Hasan Kayra'nın yakınları arasında gerginlik yaşandı.

Kaçak zanlı polisle çatıştı

MERKEZ
Bir yıldır aranan kaçak Hasan Kayra, polisle girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirildi..
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan bir yıldır aranan ve 22 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Hasan Kayra (28), önceki akşam yakalandı. Etrafı sarılınca tabancasını önce kendi başına dayayan Kayra daha sonra polisle silahlı çatışmaya girdi. Açılan ateş sonucu bir polis memuru yaralanırken, kaçak da bacağından ve boynundan vurularak yakalandı.

ÖNCE BAŞINA DAYADI
İstasyonaltı Mahallesi'nde önceki gün devriye gezen polis ekipleri, 19.30 sıralarında, yaklaşık bir yıldır "adam öldürmeye teşebbüs ve kurşunlama" suçlarından yakalama müzekkeresi ile aranan ve başka suçtan 22 yıl kesinleşmiş cezası olduğu belirtilen Hasan Kayra'yı fark etti. Değişik suçlardan sabıkası bulunduğu için polis tarafından tanınan Kayra, polisin "Teslim ol" çağrısı üzerine kaçmaya başladı. Kuşormanı mevkisinde kıstırılan Kayra, ruhsatsız tabancasını önce kendi başına dayadı. Bunun üzerine polis ekipleri Kayra'yı teslim olması konusunda ikna etmeye çalıştı. Ancak bir türlü ikna olmayan Kayra, bir anda polise ateş açtı.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Kayra'nın silahından çıkan kurşunlar, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Hasan Göleli'nin bacağına ve sırtına isabet etti. Bunun üzerine polis tarafından açılan ateş sonucu Kayra da bacağından ve boynundan vurularak ele geçirildi. Çatışma sonrası İzmir'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Haberin fotoğrafları