kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Son kitabı kapışıldı Harry Potter ölmüyor

DIŞ HABERLER
Serinin son kitabı "Ölümcül Takdis" birçok ülkede aynı anda satışa sunuldu. Ve Harry'nin durumu belli oldu: "Ölmüyor ama çok mutsuz oluyor"..
Daha piyasaya çıkmadan kahramanın ölüp ölmediğine dair yorumlar ortalığı karıştırdı. Üzerine bahisler oynandı, yazara "Onu öldürme" diye milyonlarca mektup gitti. Ve nihayet dünya çapında çılgınlık yaratan Harry Potter serisinin son ve 7'nci kitabı "Ölümcül Takdis" dün çeşitli ülkelerde aynı zamanda satışa sunuldu. Mükemmel bir dağıtım örneği sergilenen kitap, önceki gece TSİ 01:00'de kitapçılara ulaştırılarak ABD ve İngiltere'nin yanı sıra Çin, Japonya, Avustralya, Kanada gibi sipariş veren ülkelerde aynı gün satışa sunuldu. Kitabın fanatikleri dünyanın pek çok bölgesinde kitapçıların önünde geceleyerek uzun kuyruklar oluşturdu. Üzerlerine pelerinleri ve ellerinde sihirli değnekleriyle Harry Potter karakterleri gibi giyinen fanatik hayranlar bir gün öncesinden kitapçıların önünde nöbet tutmaya başladı. Kitapçılar arasındaki rekabet de kitapta rekor indirimlere neden oldu. Pek çok yer tavsiye edilen satış fiyatı 17 sterlin olan kitabı ortalama 5 sterline kadar düşürdü. ABD'nin başkenti Washington'da 800 bin kişi kitabı çıkar çıkmaz almak için birbiriyle yarıştı. Cuma gece yarısından itibaren bekleyen Sarah Baldwin, "Heyecanlıyım hem de üzgünüm. Çünkü gerçekten de maceranın devam etmesini istiyordum" dedi. Hollanda'dan gelerek New York'ta kuyruğa giren Potter hayranlarından Tineke Dijkstra, "2 gündür yağmur altında burada yatıyorum. Şimdi eve gidip ilk bölümü okuduktan sonra uyuyacağım. 2 günde 3 saat uyuyabildim" diye konuştu. Bir çift de kitabı alabilmek için düğün tarihini erteledi! Çin'de de satışlar sabahın 7'sinde başladı. Pekin'deki kitapçıların önünde gece yarısından itibaren 300'den fazla kişi sıraya girdi. Yetkililer, gece yarısından itibaren 40 dakikada 200 kopya satıldığını belirtti.

SONUNU YAZDILAR
Potter hayranları kitapçılar önünde gece yarısı kilometrelerce uzunlukta kuyruklar oluştururken, bazı gazete ve internet sitelerinin romanın sonunu önceden açıklaması tartışma yarattı. Fransız Le Parisien gazetesi de kitabın bir baskısını ele geçirerek sonunu yayımladı: "Yıllardır ileri sürülen tüm spekülasyonların aksine, genç sihirbaz kitapta ölmüyor. Kitabın sonunda Ginny ile evlenmesine rağmen mutlu olamıyor. Sonuç mutlu bir son gibi görünse de aslında çok derin bir acı ve üzüntüyle kapanıyor...."
Haberin fotoğrafları