kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Haziranda Ürdün’de oynanan bir maçta, Irak Milli Takımı’nı genç kızlar tribünden desteklemişti. Asya’daki maçlardaysa Bağdat’taki halk kahvelerden destek oldu. Takımda Şii, Sünni ve Kürt oyuncuların olması, her kesimden destek getiriyor...

Acıyı unutturan maç

Asya Kupası'nda yarı finale yükselen Irak Milli Takımı'nın maçları sırasında silahlar, patlayan bombalar unutuluyor, herkes televizyona kilitleniyor. Şiiler ve Sünniler, maç sayesinde birleşiyor..
Irak halkı, son 4 yılını bombalar altında geçiriyor. Ancak son günlerde onları birleştiren ve kısa bir süre de olsa yaşadıkları etnik çatışmalar ve savaşı unutmalarını sağlayan bir mutluluk yaşıyorlar: futbol... Endonezya, Malezya, Tayland ve Vietnam'da ortaklaşa düzenlenen 2007 Asya Kupası'nda Irak Milli Takımı, çeyrek finale ulaştı. Brezilyalı Teknik Direktör Jorvan Vieira yönetimindeki takımın kazandığı maçlar sonrasında ülke sevince boğuldu.

'BOMBALARI UNUTUYORUM'
ABD'nin New York Times gazetesine konuşan elektrikçi Nawfal Hamid, "2 saatlik maç süresince başka bir dünyaya geçiyorum. Bombaları unutup kendimi yeniden insan gibi hissediyorum" dedi. Maçlar sayesinde farklı mezheplerin de "birleştiğini" söyledi. Haydar Adnan adlı Şii duygularını şöyle anlattı: "Irak takımı kazanınca hem Sünniler hem Şiiler seviniyor. Umarım siyasetçiler biraz olsun ders alır..." Maçları seyretmek, elektriklerin sürekli kesildiği Bağdat'ta çok kolay değil. Bu nedenle halk maçları jeneratörün olduğu kahvelerde buluşarak hep birlikte izlemeyi tercih ediyor. Önceki gün Ürdün'de oynanan maçta çok sayıda Iraklı tribünde bayraklar sallayıp tezahürat yaptı. Asya'daki maçlarda "deplasmana" giden takımlarını ekran karşısında destekledi.

'ÇANTADA KEKLİK DEĞİLİZ'
Futbol otoriteleri tarafından kupanın en sürpriz ve en etkili takımı olarak nitelenen Irak, büyük çıkışını ise Avustralya'yı yenerek yaptı. Dün geç saatlerde Vietnam ile çeyrek final mücadelesi verdi. 2-0 kazandıkları maçtan önce konuşan Brezilyalı teknik direktör Vieira, "Herkes Avustralya maçından önce bizi çantada keklik sandı. Ama öyle değiliz" dedi.
Haberin fotoğrafları