kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İşte ÖSS'de gizli kalan şampiyon

Yaşar ÖZAY HABER MERKEZİ
ÖSS'de sayısal birincisi Robert öğrencisi, dilden de girdiği için bu alanda birinci ilan edildi. Asıl birinci Tekirdağ'ın Ferhadanlı köyünden Sedef Nur'un ise adı bile anılmadı..
ÖSS dil sınavı birincisi Tekirdağ'ın Ferhadanlı köyünden çıktı. Ancak her gün köyünden 30 km. yol katedip Tekirdağ'daki Anadolu Öğretmen Lisesi'ne gidip gelen Sedef Nur Yaman'ın başarısından Türkiye'nin haberi bile olmadı. Bunun nedeni ise, Robert Kolej'den sayısal alanda giren öğrenci aynı zamanda Yabancı Dil Sınavı'na katıldığı için, sayısal puan ağırlığıyla bu alanda da birinci sayılması ve 10 yıldır birinci çıkaramayan Trakya bölgesinde Sedef'in birinciliğinin açıklanmaması... ÖSYM'nin internet sayfasındaki verilerde, İngilizce alanında Sedef Nur Yaman'ın Türkiye birincisi olduğu belirtiliyor. Sedef'in köy muhtarı olan babası Bilal Yaman, Trakya'nın bir köyünden Türkiye şampiyonu çıkmasının kolay olmadığını ve bu başarının Türkiye'nin önemli bir lisesinden, sayısal alanda derece yapan bir öğrencinin imkânlarıyla karşılaştırılmasına üzüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Ben sayısal alanda ve dil alanında birinci gösterilen bir öğrencinin tercihini dil alanından yapacağını düşünmüyorum. Benim kızım tıp da seçebilirdi. Okul birincisiydi ama İngilizce öğretmeni olmak istediği için dili seçti birinci geldi ancak adı açıklanmadı."

VALİLİK TÖREN YAPMADI
Annesi ve babası ilkokul mezunu olan ÖSS dil şampiyonu Sedef Nur Yaman'ın bir kırgınlığı da Tekirdağ Valiliği'ne... Sedef için okulu ve sınava hazırlanmasında kendisine yardımcı olan Marmara Büyük Dershane bir tören düzenlemek istemiş. Ancak vallik, "Seçim telaşı var. Töreni seçim sonrası yapalım" diyerek bunu kabul etmemiş. Ablasının gösterdiği başarının tesadüf olmadığını belirten kardeşi Bilal ise, "Ablamın okulundan geçen yıl Burcu Halaç Türkiye 2'ncisi olmuştu. Taşralı olmak kenara itilmek anlamına gelmemeli. Büyüklerimiz bizim başarılarımızı takdir ederlerse, yüzlerce öğrenciye umut olurlar" diye konuştu.

'DİL ADAYLARINA HAKSIZLIK'
Sedef Nur Yaman ise bir başka konuya dikkat çekiyor. Sedef, ÖSS'de Yabancı Dil adaylarını ÖSS'de matematik ve fen testlerini çözmek zorunda olduklarını, ancak diğer adaylara İngilizce sorulmadığını ve bunun da haksızlığa yol açtığını belirterek, "Sayısalda derece yapan fen öğrencileri, ham puanda fen netleriyle önümüze geçiyorlar. Ama dilden üniversiteye yerleşme şansları yok" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları