kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Binbaşıdan çeteciye: Reis, askerim emrinde

Enis YILDIRIM/ANKARA
Ankara polisinin "Vatanseverler" derneğine yönelik operasyonunda bir binbaşının dernek sorumlularından Cinali'yle görüştüğü saptandı..
Başkent polisinin "Vatanseverler" grubuna karşı başlattığı "Girdap" operasyonu bazı askerlere uzandı. Ankara'daki karargahlardan birinde görevli olduğu belirtilen istihbaratçı binbaşı S.K.'nın operasyonda tutuklanan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Cinali'ye telefonda "reis" diye hitap edip "Askerlerim senin emrinde" dediği ortaya çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerine yönelik düzenlediği operasyon kapsamında ikinci Yeşil olarak nitelendirilen ve evinde el bombası çıkan Ahmet Cinali'nin telefon konuşmalarında ilginç bağlantılar olduğunu tespit etti.

PAŞA'DAN ÖZEL İSTEK
Polis, Cinali'nin, Şemdinli olaylarında Van Asayiş Kolordu Komutanı olan Korgeneral Selahattin Uğurlu ile de yakın dost olduğunu iddia ediyor. Polis, Cinali'nin, Şemdinli iddianamesinde görevini kötüye kullandığı iddia edilen Uğurlu'dan özel isteklerde bulunduğunu, ikilinin Mersin'de buluştuğunu öne sürüyor. Şu anda Harp Akademileri Komutan Yardımcısı olan Uğurlu'nun hangi konularda yardım ettiği ise bilinmiyor.