kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Koçak, polis zoruyla tahliyesinin iç tüzüğe aykırı olduğunu söyledi.

Koçak yeniden Florya'ya yerleşti

Erhan ÖZTÜRK İSTANBUL
ANAP milletvekili Koçak, polis zoruyla çıkarıldığı Florya tesislerine mahkeme kararıyla geri döndü..
Eski ANAP milletvekili Yalçın Koçak, 8 yıl kaldığı ve 11 Temmuz günü polis zoruyla çıkartıldığı TBMM Florya Atatürk Köşkü Sosyal Tesisleri'ne mahkeme kararıyla geri döndü. Sadece 4 gün Silivri'de 5 yıldızlı bir otelde kalan Koçak, TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca ve Milli Saraylar Daire Başkanı Yunus Aydın'ı dava etmeye hazırlanıyor. Milli Saraylar Daire Başkanlığı, 1999 depreminin ardından ailesiyle Florya'daki tesislerin misafirhanesine yerleşen Koçak'ın tahliyesi için Bakırköy Kaymakamlığı'ndan yardım istemişti. Kaymakamlığın talimatıyla Koçak, eşi ve oğullarıyla birlikte 11 Temmuz günü tahliye edilmişti. Tahliyeden bir gün sonra İstanbul 3. İdare Mahkemesi'ne başvuran Koçak'ın talebi üzerine mahkeme 12 Temmuz günü oy birliğiyle yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Karar üzerine Koçak, otelde 4 gün kaldıktan sonra, eşi ve çocuklarıyla misafirhaneye geri döndü.

"KANUNİ HAKKIM VAR"
1987-1991 döneminde ANAP milletvekilliği yapan Koçak, TBMM iç tüzüğünden doğan hakkını kullandığını söyledi. Tahliyesinin haksız olduğunu savunan Koçak, şunları kaydetti: "TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca ve Milli Saraylar Daire Başkanı Yunus Aydın'ı dava edip, tazminat isteyeceğim. Çünkü Meclis İç Tüzüğü gereği TBMM'ye bağlı misafirhanelerde milletvekilleri, milletvekilleriyle birlikte olmak kaydıyla eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocukları, TBMM'ce görevlendirilen komisyon üyeleri, TBMM İdari Teşkilatı'nda görev yapan üst yönetim personeli ve ek göstergesi 6400 ile daha yüksek olanlar, bunların emeklileri, en fazla üç oda tutarak kalabilirler. Benim polis marifetiyle çıkarılmam TBMM iç tüzüğüne aykırıdır. İç Tüzüğün 167. maddesine göre burada kalıyoruz. Oda fiyatına sadece kahvaltı dahil. Biz öğle ve akşam yemekleri dahil burası için ayda yaklaşık 7 bin 500 YTL fatura ödüyoruz. Paramla rezil oldum."

167. MADDE NE DİYOR?
1973 yılında çıkarılan ve resmi gazetede yayımlanan 167'nci madde şöyle: "TBMM eski üyeleri, yasama, ödenek ve yolluk, genel kurul ve parti gurup toplantılarına girme hakları dışında, TBMM üyelerine tanınan bütün haklardan yararlanır." 40 oda misafirhanede tek kişilik odalar 22, iki kişilik odaların fiyatı ise 44 YTL. Misafirhanede uzun süreli kalınması durumunda ise fiyatlara yüzde 50 fark alınıyor.