kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günsel'in odasında dedesinin büyük bir portresi de bulunuyor.

Forbes'un 'varyemez' zengini

HACER GEMİCİ
Bu yıl Forbes'un en zenginler listesine 1.1 milyar dolar ile KKTC'den bir Türk de dahil oldu. Yakın Doğu Üniversitesi'nin sahibi Suat Günsel, klasik zenginlere pek benzemiyor... Günsel, 'Üniversiteden gelene benim param gibi bakmıyorum. Ne yatım, ne uçağım var. Zaten gerek yok ki. Sabah uyanınca doğan güneş herkes için aynı' diyor..
Forbes Dergisi'nin geçtiğimiz aylarda açıklanan 2006 yılı dünyanın en zenginleri listesine 891'inci sıradan ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inden (KKTC) bir Türk de girdi. Bu listedeki 26 Türk arasında 17'nci sırada olan ve 1.1 milyar dolarlık servetin sahibi KKTC Yakın Doğu Üniversitesi'nin patronu Suat Günsel, bildiğimiz zenginlere pek benzemiyor. Günsel ile görüşmek üzere bir günlüğüne KKTC'ye uçarken, doğrusu kafamızda az çok bir şablon var. Dünyanın 76'ncı süper bilgisayarı Yakın Doğu Üniversitesi'nde kurulacağı için sabah bir temel atma töreni vardı. Üniversitede odasının bulunduğu bina oldukça mütevazi. Öğrenciler girip, çıkıyor. Kapının önüne Mercedes SL 500 yanaşınca 1.1 milyar dolarlık servetin sahibinin geldiğini de anlıyoruz. Beş dakika sonra Günsel'in odasındayız. Karşımızda oldukça gösterişsiz, sıcakkanlı biri oturuyor. Röportaja başlıyoruz ancak kendinden, yaptıklarından bahsetmeyi çok sevmeyen biri olunca doğrusu ağzından laf almak da zor oluyor. 'Zenginlikle birlikte hayatına neler girdi, yatı, uçağı var mı? Tatillerinde neler yapar, lüks zevkleri neler?' Peş peşe bunları soruyoruz. "Sabah uyandığımda doğan güneş herkes için aynı" diyen Günsel, "Yatım, uçağım yok. Zaten gerek de yok" yanıtını veriyor. Günsel, özel hayatını çok istemeyerek de olsa şöyle anlatıyor:

'PİRAMİTLERE GİTMEM'
"Haftanın neredeyse 7 günü buradayım. (üniversite) Hemen her gün spor yaparım. Tenis oynarım, ata binerim, yürüyüş yaparım, bisiklete binerim. Tatillerde de genelde Kıbrıs'ta olurum. Girne bir başkadır. Orada kendi evimde kalırım. Dünyayı gezmek! Benim öyle duygularım yoktur. Dünya zaten ayağınıza geliyor. Turizm sektörünün çok önemli olduğu bir ülkede şimdi söyleyeceklerim anlamlı değil belki ama, Mısır'da Pramitleri'i o sıcakta mı gezmek istersiniz, yoksa tanıtım CD'sinden mi izlemek istersiniz? Ben ikinciyi tercih ederim."