kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mehmet Koçarslan

ABD'li Reina'yı gördü Las Vegas'a çağırdı!

MENEKŞE ATASELİM
MGM Grubu, Las Vegas'taki 7 milyar dolarlık City Center projesinde Reina'nın da yer alması için kulübün patronuna gitti. Koçarslan, "Yatırım gerek ama Vegas'a gidersem çok para kazanırım" dedi..
İstanbul'un ünlü gece kulübü ve restoranı Reina'ya Las Vegas'tan teklif var. Vegas'taki en büyük yatırımcılardan MGM Grubu, 7 milyar 200 milyon dolara mal olacak yeni projesi City Center'da Reina için 3 bin 600 metrekarelik yer ayırdı. Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan, geçtiğimiz günlerde MGM yöneticileri ile görüştüğünü ve teklife sıcak baktığını belirterek, "Orada da işimi en az buradaki kadar iyi yaparsam hayal edilemeyecek paralar kazanırım" dedi.

40 MİLYON DOLAR GEREK
Projenin en kıymetli yerinin Reina'ya teklif edildiğini ifade eden Koçarslan, görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Koçarslan, Las Vegas'ta var olabilmek için ciddi yatırımlar yapmak gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: "3 bin 600 metrekarelik bir mekân için Vegas'ta nereden bakarsanız 40 milyon dolar harcamak gerek. Çünkü orası her şeyin uç noktalarda yaşandığı bir yer. Restoranlardaki masaların üzerine resim çiziyorsunuz, karşınızdaki ekranda görüyorsunuz. Masa, 80 bin dolar. Fakat MGM, Reina konseptini oraya taşıma konusunda ısrarlı. Ben de gitmeyi düşünüyorum. Ancak onlara dedim ki, benim başarımın yüzde 90'ı Boğaz. Şaşırdılar. Projenin içerisinde 3 otel ve rezidanslar olacak. Tahmini 20 bin insan yaşayacak. Orada işlerimiz iyi giderse çok para kazanırız ve bana burada madalya takarlar." İstanbul'un turistik anlamda Boğaz'ı gerektiği gibi değerlendiremediğine değinen Koçarslan, özel sektör temsilcilerinin boşluğu göremediğini ifade etti. Koçarslan, İstanbul'un 2010 kültür başkenti için de hazır olmadığına dikkat çekerek, "12 milyon turistten söz ediliyor. Onlar nerede yemek yiyecek? O zaman tursit de çeşitlenecek. Nerede senin çok iyi İtalyan restoranın? Nerede Lübnan, Vietnam, Güney Amerika mutfağın? Gereğini yerine getirmek lazım" diye konuştu. "Biz bu insanları getirmeliyiz. O zaman burada ev de alır iş de yaparlar" diyen Koçarslan, Boğaz'ı turistlere satmak için yatırımcılara köstek olunmaması gerektiği görüşünü aktardı. Koçarslan, "Boğaz'ın binde birlik noktasında, Reina ile ben bunu yapıyorsam, Devlet ve İstanbul'u idare edenler de orta ve uzun vadeli plan kurup bunu yapmalı" dedi.
Haberin fotoğrafları