kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sergül Koç ve eşi Ali Koç, yaşama tutunmanın sevincini de birlikte çıkarıyor.

Mucize kurtuluş

Erkan DOĞAN İZMİR MERKEZ
Beyin kanserine yakalanan Bodrumlu iki çocuk annesi Sergül Koç, mucize eseri tümörden kurtuldu. Emekli itfaiyeci eşi, kendisine tek taş pırlanta yüzük hediye etti..
Tıp literatüründe en fazla bir yıl ömür biçilen beyin kanserine yakalan Sergül Koç (41) bir mucizeyi gerçekleştirdi ve hastalığını yendi. 4 yıllık yaşam mücadelesi boyuncu kemoterapi ve ışın tedavisini aksatmayan, bunun yanısıra ısırgan tohumu, çörek otu ve karakovan balından oluşan karışımı her gün yiyerek, kan seviyesini yüksek tutan Koç'un yaşama tutunma hikayesi şöyle: Bodrum'da yaşayan iki çocuk annesi Sergül Koç (41), dört yıl önce bir gün baş ağrısıyla uyandı. İtfaiyeden emekli eşi Ali ve yat kaptanı oğlu Hasan Hüseyin ile birlikte yaşayan Koç, Bodrum Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Çekilen tomografide beyinde tümör olduğu tespit edildi. Koç ailesi, beyin tömörleri konusunda yıllardır çalışan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Oktar'a gitti. Filmleri inceleyen Dr.Oktar, ameliyat kararı verdi. Nisan ayında ameliyat edilen Sergül Koç'tan tümör örneği alınıp, patolojiye gönderildi.

'EN KÖTÜ HUYLU TÜMÖR'
İki gün sonra çıkan sonuçları öğrenen Sergül Koç ve eşinin dünya başına yıkıldı. Sergül Koç'un tümörü tıp dilinde (glioblastoma multiforme) tanımlanan en kötü huylu olanıydı. En fazla bir yıllık ömrü vardı. Hastanenin Radyasyon Onkoloji Bölümü'nde 1.5 ay ışın tedavisi gördü. Işın tedavisinin etkisiyle saç dipleri yanan ve saçları dökülen Koç, peruk takmaya başladı.

'4 YILDA KAYBOLDU'
Bir yılı aşkın süren yorucu ve zahmetli tedavi sürecinde zaman zaman yaşam ümidini kaybeden Sergül Koç'a eşi sürekli "dayan bu hastalığı yeneceğiz" diyerek destek verdi. Üç ay sonra çekilen beyin MR filmlerinde gözün arka kısmındaki tümörün büyümesinin durduğu tespit edildi. Yaşadıklarına bir türlü inanmak istemeyen Koç çifti, aslında bir mucizeye de imza atıyordu. Her çekilen MR filminde tümörün bir önceki filme göre küçüldüğünü gören Sergül Koç'un yaşam ümidi her geçen gün daha da artmaya, yaşama daha sıkı bağlanmaya başladı. En son geçtiğimiz nisan ayında çekilen filmde tümörün yok olduğu görüldü. Müjdeli haberi Prof.Dr. Nezih Oktar'dan alan çift büyük sevinç yaşadı. Artık kabus dolu günler geride kaldı.
Haberin fotoğrafları