kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Protez bacaklarıyla koşuda tarih yazdı

DIŞ HABERLER
11 aylıkken bacakları dizden kesilen Pistorius, azmiyle büyük bir iş yaptı. Ünlü atletlerle 400 metrede yarışan Pistorius, protezleriyle ikinci oldu. Bugün dünya şampiyonuyla kapışacak..
Daha 11 aylıkken portezleri ilk kez ayağına geçirdi. Doğuştan bacaklarında diz ve bileği birbirine bağlayan fibula (kaval) kemikleri yoktu. Doktorlar ayaklarını dizin altından kesmek zorunda kaldı. Yıllarca yürümek için kullandığı protezleri, bir anda başladığı atletizm sporunda ona azmiyle birlikte tarih yazdırdı... 20 yaşındaki Oscar Pistorius, önceki gün çıktığı atletizm pistinde 'normal' yani kendisi gibi engelli olmayan atletlere karşı yarıştı, üstelik de ikinci oldu... Yarışta sağlam 6 rakibini geride bırakıp 46.56 saniye ile ikinci oldu.

ASIL SINAVI BUGÜN
Dünyanın en hızlı atletlerine meydan okuyan Güney Afrikalı Pistorius, 3 yıllık bir koşucu. Buna rağmen çok sayıda dereceleri, olimpiyat madalyaları var. Onu spor tarihine geçiren şey ise, ilk kez bir engellinin normal atletlere karşı yarışması ve derece elde etmesi... Uluslararası Atletizm Federasyonu'ndan geçen ay kopardığı izinle Golden League'in Roma ayağında yapılan 400 metre yarışında ikinci oldu. Bugün onu bekleyen asıl sınav, İngiltere'deki 400 metre yarışı. Orada karşısında dünya rekortmeni Wariner olacak.

İYİ BESLENİYORUM
Pistorius, İngiltere'deki yarış için "Onlardan çok şey öğreneceğimi hissediyorum" dedi. Koçu Louw ise, Oscar'ın 'doğal bir şampiyon' olduğunu belirtti. Roma'daki yarış sonrası yaptığı açıklamada, "Performansımdan memnunum. Daha iyi derece yapabilirdim Ama son üç haftadır çok yoruldum. Haftaya Güney Afrika'ya gidip iyi bir dinleneceğim" diye konuştu. Protez bacaklarının kendisine avantaj sağladığı yönündeki iddialara yanıt veren engelli atlet, "Başarımın sırrı protezler değil çok çalışmam. Ben diğer atletlerden üç dört kat fazla antrenman yapıyorum. Daha iyi yiyor, daha iyi uyuyor ve daha iyi dinleniyorum. Çok gayret gösteriyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları