kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EVLERDE YAŞAM DAHA AZ MALİYETLİ .... Yaşam Evleri’nde kalan yaşlıların belediyeye maliyeti Darülaceze’de kalanlara göre daha düşük. Evlerde kalanların belediyeye aylık maliyeti 475 YTL iken Darülaceze’de kalanlarınki 1000 YTL’yi geçiyor.

Yaşlılar için huzurevi yerine 'Yaşam Evleri'

Sonat BAHAR HABER MERKEZİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kısa bir süre önce hayata geçirdiği 'Yaşam Evleri' projesi yaşlılara huzurevleri dışında bir seçenek sunuyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yaşlılar için huzurevi yerine 'Yaşam Evleri'
Yer Beşiktaş'ın Cihannüma mahallesinde bir ev. Evin sakinleri Selahattin Çömek 70 yaşında, İsmail Tunoğlu 62 yaşında, Selahattin Yılmaz 71 yaşında. Onlar bir proje kapsamında ev arkadaşı olmuş, farklı farklı hayatlar sürüp yolları bu evde kesişmiş üç kişi. Onlar gibi yüze yakın yaşlı kendileri için kiralanmış evlerde İstanbul'un çeşitli semtlerine dağılmış durumda. Projenin adı Yaşam Evleri. Amacı, ihtiyacı olan yaşlıları hayatlarının sonunu bekleme yerinde değil, hayatının sonuna kadar yaşama yerlerinde ağırlamak.

YAŞLILARA CEP HARÇLIĞI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi öz bakımlarını yapabilen ama Darülaceze'de kalmak isteyen yaşlıları sosyal ortamdan da koparmadan, hayatın içinde tutmayı amaç edinmiş. Proje kapsamında İstanbul'un çeşitli semtlerinde 22 ev kiralayan belediye, üçer kişilik gruplar halinde yaşlıları bu evlere yerleştirmiş. Belediye tarafından her tür ihtiyaçları temin edilen yaşlılar kendi yemeklerini kendileri yapıyorlar, eğer yemek yapabilecek durumda değillerse yaşam evlerine haftada üç gün yemek yapması için biri gönderiliyor. Yaşlılara cep harçlığı da veriliyor. Yaşlılar hem hayattan kopmuyorlar hem de güvence altında oluyorlar. Bu yolla sadece yaşlılar mutlu olmakla kalmıyor, Darülaceze de kâr ediyor.